— To biler er involvert i ulykken. Det blåser godt utpå broen, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt.

Politi, brannvesen og ambulanser er på stedet.

En varebil med en tilhenger fikk problemer i den sterke vinden. Tilhengeren skal ha blitt løftet av vinden og kastet inn i en møtende lastebil.

Det blåser kraftig og broen beveger seg Stig Eide

Tatt av vinden

Stig Eide kom like bak hengeren og så hva som skjedde.

— Varebilen med hengeren har kommet i retning Sotra og så har vinden tatt den, sier han.

Eide forteller at hengeren knuste inn i fronten på lastebilen.

— Den lå over rekkverket og det var en stund fare for at den skulle falle i sjøen, sier han.

— Det blåser kraftig og broen beveger seg, sier Eide.

— Varslet skipstrafikken

  • Den ble bokstavelig tatt av vinden. Det er vanskelige bergingsforhold og ikke mulig å passere. Det er fare for at hengeren kan blåse utfor broen, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Andersen sier hengeren er tom og ble slept av en varebil.

Politiet har varslet Rogaland Radio, fordi det er fare for at hengeren kan falle ned fra broen og treffe skip som passerer under broen.

Stengt fem kvarter

  • Vi regner med at broen vil bli stengt i en time, frem til om lag klokken 12.30, sier vaktoperatør Roger Lemme i Statens vegvesen til bt.no.

— Broen ble åpnet klokken 12.44, men en må regne med en del køer fortsatt, sier vaktoperatør Elin Syrstad i Statens vegvesen.

Sjekk oppdaterte veimeldinger.

Liten storm på Ulriken

  • Det blåser liten storm på Ulriken med 23,9 m/s nå klokken 12.10 viser Geofysisk institutt sin måler der. Det blåser friskt, men det vil roe seg ned i Hordaland nå, sier meteorolog Anne Solveig Andersen ved Meteorologisk institutt til bt.no.

Værmelding der du bor: Prøv vår værtjeneste!