28-åringen er siktet for å ha dyttet en 49 år gammel mann slik at han falt og slo hodet mot asfalten. Offeret fikk kuttskader i hodet, og ble sendt til behandling på Haukeland sykehus.

Voldsepisoden skjedde utenfor Platekompaniet midt på Torgallmenningen tirsdag kveld. Fornærmede er nå skrevet ut fra sykehuset. En 28 år gammel mann ble pågrepet senere på kvelden, og siktet for legemsbeskadigelse. Onsdag ble han fremstilt for va-retektsfengsling.

Lukkede dører

Mannens forsvarer, advokat Eirik Nåmdal, ba om lukkede dører under fengslingsmøtet i går og henviste til mannens private forhold. Det er svært uvanlig i en voldssak som denne, men tingrettsdommer Ove Kjell Hole ga Nåmdal medhold i at det i denne spesielle saken var grunn til å lukke dørene i retten.

— Vi har gode grunner for å lukke dørene, sier Nåmdal, som ellers holder kortene tett til brystet.

— Hva er privat ved at en mann blir slått ned i full offentlighet midt på Torgallmenningen?

— Det kan jeg ikke kommentere, sier Nåmdal.

— Har siktede vært utsatt for trusler?

— Nei, det er ikke noe slikt som ligger til grunn for at jeg ba om lukkede dører, sier Nåmdal. Aktor, politifullmektig Magne Sylta, motsatte seg ikke at dørene ble lukket.

— Jeg har forståelse for at det ble bedt om lukkede dører, sier Sylta.

Siktede er tidligere domfelt for vold flere ganger de siste fem årene.

Pågrepet på Børsen

— Det er noe uklart i hvilken grad det har vært kontakt mellom siktede og fornærmede tidligere, men det er på det rene at begge visste hvem den andre var, sier Nåmdal.

De to involverte er ikke i slekt.

Etter voldsepisoden gikk 28-åringen til Børs Café, der han kort tid senere ble pågrepet av politiet. Et øyenvitne hadde fulgt etter siktede fra Torgallmenningen og tipset politiet.

I forhørsretten ble siktede varetektsfengslet for fire uker. Kjennelsen ble påkjært på stedet. 28-åringen erkjenner ikke straffskyld.