I alt 20 elektroniske øyner følger den minste bevegelse du foretar deg i Bygarasjen. Fra du kjører inn og til du har forlatt parkeringsdekket, er du overvåket av vaktsomme blikk fra overvåkingskameraene.

Parkeringsselskapet overrasket

Da Bergens Tidende gjorde ledelsen ved Parkeringsselskapet kjent med fadesen i går, innrømmet de at skiltene ble tatt vekk under moderniseringsarbeidene i Bygarasjen i sommer.

Men etter at den nye Bygarasjen ble overlevert 20. juni og overvåkingskameraene ble satt i drift igjen, har området vært overvåket uten at lovpålagt skilting har vært gjennomført.

Personalansvarlig John Larsen sier:

— Vi beklager sterkt at vi ikke har overholdt påbudet om skilting av området. Først trodde vi at det skyldtes en forsinkelse fra leverandøren, men senere oppdaget vi at skiltene, klebemerker i plast, var kommet til vårt kontor, og at de var blitt liggende i en konvolutt. Vi satte øyeblikkelig i gang montering, slik at de nå skal være godt synlige for bilistene som kommer til Bygarasjen.

Datatilsynet uvitende

Informasjonssjef Ove Skåra ved Datatilsynet sier til Bergens Tidende at Bergen Parkeringsselskap har meldeplikt etter personopplysningsloven.

Under en gjennomgang av meldinger kunne Datatilsynet ikke finne at Bergen Parkeringsselskap har overholdt meldeplikten de har når de setter i verk videoovervåking av offentlig område.

Ifølge reglene plikter selskapet å melde fra 30 dager i forveien før de aktiviserer overvåkingskameraene. Dette har de ikke gjort. Når det gjelder hemmelig overvåking i en 3 måneders periode ved Bygarasjen skal de se nærmere på saken.

Forbrukerrådet refser

Forbrukerrådet i Hordaland refser Parkeringsselskapet og mener publikum har en soleklar rett til å få vite hvor og når de kan risikere å bli videoovervåket i dag. Leder Anne Råheim er forbløffet over at et seriøst selskap kan begå slike overtramp mot sine kunder.

SER DEG: Her er ett av øynene som ser deg i Bygarasjen - døgnet rundt
FOTO: ANDERS ERIKSEN