Den 38 år gamle mannen er i Nordhordland tingrett dømt til fengsel i ett år og seks måneder.

Den tidligere FN-soldaten var tiltalt for å ha mishandlet samboeren sin grovt, både fysisk og psykisk, gjennom en tiårsperiode.

Mannen var tiltalt for å ha tatt kvelertak på samboeren mens hun gikk gravid, slik at hun besvimte. For dette, og flere andre forhold fra tidligere år, ble han frikjent.

Han ble imidlertid dømt for en rekke voldstilfeller fra januar og frem til mars i år.

Sagblad på fingrene

Den groveste mishandlingen skjedde i mars, da han holdt sagbladet på en håndsag over fingrene hennes. Kvinnen kunne kjenne tennene fra sagen, samtidig som han truet med å torturere og drepe henne.

Deretter helte han bensin inn i munnens hennes, mens han tok frem en lighter.

Tiltalte har videre erkjent å ha mishandlet kvinnen med et lærbelte. Mens barna var til stede slepte han henne gjennom huset og uttalte: «no kan jeg lika godt drepa deg”.

– Jeg skal drepe deg

I dommen heter det at voldsbruken i en rekke tilfeller skal være utløst av sjalusi.

Ved flere anledninger truet han med å drepe henne og barna, dersom hun forlot ham. Kvinnen har forklart at hun alt fra en tidlig fase i samlivet ble utsatt for vold.

Vridning av armer og trykking på ømme punkter skal ifølge offeret være noen av voldsmetodene. Kvinnen mener mannen har lært seg disse knepene i militæret.

– Ukontrollert

Mannen er også dømt for å ha sparket og slått sin samboers datter gjentatte ganger.

«Tiltalte fremstår som ukontrollert og med en svært lav terskel for bruk av grov vold dersom han blir provosert nok av det», heter det i dommen.

Han er dømt til å betale kvinnen 70.000 kroner i oppreisning.