For rockere går det knapt an å få en renere stamtavle enn å være født på Hulen.

— Vifteanlegget røk like før Hulen stengte for sommerferien, da satte vi opp dørene for å lufte. Da har nok kattemor sneket seg inn, sier Sindre Didriksen på Hulen.

Fødestedet tatt i betraktning, pluss det faktum at den ene er stille og vennlig mens den andre freser og er fandenivoldsk, ga navnene seg selv: «Pop» og «Rock».

På oppfordring fra Dyrebeskyttelsen har kattungene nå flyttet til et annet hjem. Så nå sjangler de halvliterstore småtassene rundt et annet sted som er tungt marinert i rock: Leiligheten til PeTre-programleder og huleveteranen Totto Mjelde.

«Rock» løper sidelengs over gulvet, hopper, bokser og bøller litt med «Pop». Litt mer opprørsk, og den burde hett «Pønk».

Rett nok tasser de rundt uten den svarte kattungen. Den forsvant opp i Nygårdsparken, dinglende i kjeften på pusemamma.

Sindre Didriksen er litt usikker hva sistemann burde hete.

— «Jazz» kanskje? Noe litt flyktig i hvert fall!

— Og de fôres med øl og chilinøtter?

— De fikk lukte på øl i går. «Rock» var helt med, sier Totto.

— Og «Pop» fant vi oppi popcornskålen i natt, sier Helga.

— Skjer det ofte fødsler på Hulen?

— Det nærmeste var visst at vannet gikk på en gravid dame i 1978, mener Sindre. Totto og samboer Helga Lønne forsikrer at de ryggradssmeltende skjønne pelsklumpene vil få korrekte oppvekstforhold så lenge de bor.

— De flaskes opp på musikk. Mest rock og pop, selvsagt. Da MTV sto på i går, sovnet «Rock» under et intervju med Lambchop, sier Totto fornøyd.

Så er det altså ikke bare tull, det de gamle rockerne sier. At klientellet på Hulen blir yngre og yngre.

NYE HULEBOERE: For rockere går det knapt an å få en renere stamtavle enn å være født på Hulen. «Pop» er den snille og stille, mens «Rock» er den fresende opprøreren med hvite poter. FOTO: TOR HØVIK