— Dette er Bergens nye sirkus og tivoliplass, som erstatning for Festplassen og avlastning for Nygårdsparken, opplyser parksjef Sissel Lerum i samtale med Bergens Tidende.

Gressarmering, murblokker med store hull, bæres ut og legges rundt sirkusplassen. Anleggsgartnermester Stein Wikholm legger de selv ut sammen med sine medarbeidere. Hullene skal fylles med jord og gress såes over. Snart fremstår området rundt sirkusplassen som en flott gressplen det går an å kjøre på.

— Jeg har tatt med meg ideen fra Sverige, sier byens nye svenske landskapsarkitekt i Grønn etat Bjørn Leidersdorff, som er byggeleder for den nye plassen.

— Når vi på film ser heltene kjøre rett inn på plenen i Hollywood, er det nettopp gressarmering som er brukt, opplyser Stein Wikholm. Han tror flere vil benytte dette i fremtiden.

Kommunen har tilrettelagt plassen på rekordtid. 2 millioner kroner er satt av til opparbeiding. Plassen skal brukes både som tivolitomt og som sirkusplass.

Plassen er nå fint planert. Innerst har vi den sirkelrunde plassen for sirkusteltet. Rundt den legges gressarmeringen. Samtidig er det lagt jordhauger rundt plassen for å myke opp det grønne beltet i fremtiden. Strøm, vann og avløp skal tilrettelegges. Dessuten lages det innkjøringsvei parallelt med sykkelveien inn i området.

— Vi vil gi plassen en spesiell karakter. Tre grupper trær skal plantes ut på et senere tidspunkt, opplyser Bjørn Leidersdorff

Sirkus- og tivoliplassen ligger særdeles idyllisk til ved Store Lungegårdsvann. Det skal anlegges en gangvei mellom sirkustomten og vannet. Her skal folk få vandre og nyte freden. Dessuten kommer i byggetrinn II en kai i front mot vannet som består av veksling mellom en rampe og en trapp.

<b>SIRKUSPLASS: </b>Slik ser sirkusplassen ut. Om noen måneder blir det grønt og flott rundt plassen. FOTO: TOR HØVIK