• Kan noen skaffe en gressklipper? Flytt kaffemaskinen! Kor e' Håkon? Skru på Madonnaen! Hvem kan være inspisient? Er skuespillerne klare? - Neiii!

TRULS SYNNESTVEDT

Er noen i tvil om at vi har vært lopper på scenekanten på skolerevy, på Bergen Handelsgyms jubileumsrevy «I medias race», som har gymsalpremiere i kveld.

Hundre år tok det før BHG fikk sin elevrevy, nemlig årets. Herman Friele blir derfor den aller første ordfører som får æren av å bli kaffekvernet fra skolescenen i Kalfarveien.

Til gjengjeld i en ganske løssluppen versjon, visstnok i bare messingen.

— Alle stolene må være på plass til klokken fire i dag, sier en stemme fra de skrå bredder.

En annen vil gjerne vite hvor stiftene til stiftemaskinen har tatt veien.

— Vi er kjempestolt av at vi er de første som setter opp revy her på skolen, og vi håper det blir en tradisjon, slik skoler som Fana og Katten har fått det til.

Ida Stavnes og Emilie Strømmen Olsen, henholdsvis presseansvarlig og en av tre revysjefer, korer hverandre off-stage. På scenen stuper et titall skuespillere og en håndfull dansere inn og ut - som strippende værdame i VM i værvarsel, som forvirrete nerder med gode sjekketriks, som en Sankt Peter som har mistet pinkoden til himmelporten, i The Ultimate Love Song, som de sussende popjentene Madonna/Britney Spears - og som en ordfører som danser med kaffebønnen relativt bar.

Band in Boxer

Mens instruktør, Håkon Herresthal, fløyet inn fra hovedstaden, sitter i førersetet og styrer gjennomgangen, dagen før dagen.

— Uhyre viktig å få et profesjonelt blikk på det som skjer på scenen, sier revysjef Emilie. Elevene har selv hatt en hånd med det meste siden prøvestart i fjor høst, men i påsken supplerte de med et proffe Håkon.

Men bortsett fra instruktørhjelp i innspurten er revyen bokstavelig talt både snekret og sydd sammen av elevene.

En manusgruppe har vært på hugget hele tiden og kosegruppen har levd opp til sitt navn. Det gjør visstnok også det lys levende orkesteret på scenen, Band in Boxer.

— Vi har hatt en veldig god stemning, både i revygjengen og på skolen, samstemmer våre off-stage-kilder. Ikke minst har revyfestene vært nyttige, skjønner vi, for der har ikke bare Thalia, men også Amor herjet.

Marius en knupp

Ikke mindre enn 95 av skolens 350 elever har vært engasjert i revyjobbingen - ingen nevnt, ingen glemt, men Marius får gjennom byredaksjonen en spesiell hilsen fra Emilie og Ida: Du er en knupp, Marius!

Dessuten skal vi hilse alle dere på Kalfaret og i resten av Bergen og si at revyen spilles fra og med i kveld og hver kveld til og med søndag. Vi mener å huske at tidspunktet var 19.30.

Og når vi først er i avdeling for gode hilsener, så tar vi med elevenes hilsen til byens næringsliv, nærmere bestemt de som har stilt opp med de 70.000 budsjettkronene som har gjort jubileumsrevyen mulig.

Helt Madonna!

KOKETTE GUTTER: Kokett dans med hårete legger av BHG-elevene Sverre Mehn, Andre Wallace Løken, Dagfinn Støve og Stian Tønder.<p/>FOTO: ARNE NILSEN
BARNEHAGETANTE: Jannikke Hannevik spiller en noe selvdiggende utgave av en barnehagetante.<p/>FOTO: ARNE NILSEN