Det regner og regner og regner. Øs, pøs, drittvær. Men det ser ikke ut til å bry de 450 Harley-brumlebiene som har samlet seg på Skolten denne himmelfartsdagen. I regndisen skimter vi «Jupiter» med vidåpen baug. Hun er klar til lærfolkets storinnrykk.

Karl «Kalle» Johnsen er styremedlem i Bergen Chapter og leder av HOG (Harley Owners Group) i Bergen. Sammen med konemor Reidun Nedreaas står han i sipregnet og prater med engelske David Badcock. Den joviale engelskmannen er direktør for Geordie Chapter (Bergen Chapters vennskapsklubb fra det nordøstlige England). Han gir blanke blaffen i pisseværet. — Just like England, gliser han og tørker vått bergensregn av visiret.

Out of this world

De tre siste dagene har han sammen med flere hundre andre Harley-entusiaster brummet seg fra Bergen, via Voss og Stalheim til turens høydepunkt Lærdalstunnelen. Etter en mega kjøreopplevelse gjennom denne verdens lengste tunnel - 24.510 meter - gikk turen videre til grillfest på hytter i Sogn, til Fjærland, rundt Jølstravatnet til Skei og til Førde - før sykkelstyrene ble vendt mot Oldtimers klubblokaler på Hylkje for nok en fest med god mat og drikke og mye musikk, blant annet av Mads Eriksen.

— Lærdalstunnelen var bare helt wow! En «out of this world»-opplevelse. Totally mega unbelievable! David Badcock himler med øynene. Har visst ikke riktig kommet seg etter opplevelsen ennå.

Happening i tunnelen

Harleyene kjørte i tre puljer. Midtveis stanset de og tok bilder. Noen filmet hele seansen mens andre svingte seg gjennom med «Dovregubbens hall» og Vangelis på full guffe fra stereoene. Atter andre sang shantysanger. Og absolutt alle demonstrerte sine beste Harley-brøl så det hjallet i tunnelveggene.

— Oh, yeah! Totally out of this world!

De tre godt voksne Harley-entusiastene står på Skolten og skuer inn i regndisen. Mot England over there.

— I Newcastle skal vi gjenta tunnelseansen i Thyne-tunnelen. Den må vel være verdens minste, den da, ler Badcock. Men han lover en like stor tunnelopplevelse. Han har nemlig sørget for at det lokale politiet skal stanse trafikken i begge ender mens de 450 syklene samlet kjører gjennom.

Det blir nok en «totally mega experience», det og, tenker vi. Kjusa di!

SAMMENSVEISET GJENG: Harley-folket gjør seg klar til å brumme om bord i «Jupiter». Det skal nok bli godt å tørke de våte skinnklærne, før de dagen etter ruller ut på engelsk jord. Til enda mer Harley-moro. Oh, yeah!

FOTO: HELGE SKODVIN