I en artikkel i International Journal of Industrial Ergonomics skriver koreanske forskere at karaokesangere risikerer betydelig hørselssvekkelse.

Forskerne har målt gjennomsnittlig og maksimalt lydnivå ved fremføring av ulike typer sanger, inkludert rock og ballader. I tillegg målte de karaoke-entusiastenes hørsel etter 100 minutters karaokesang.

Resultatene viste at lydnivået i en typisk karaokebar lå over 95 desibel, men at det hyppig kom opp i rundt 115 desibel, omtrent på nivå med ståket når en står en meter unna et pressluftbor. Undersøkelsen avslørte vesentlig hørselstap etter at det menneskelige øre var utsatt for to timers karaokesang.

I en annen studie, gjennomført av forskere ved Hong Kong University og publisert i Journal of Voice, fremkommer det at ivrige karaoke-sangere også kan påføres skader på stemmebåndet.

Forskerne gjennomførte et eksperiment hvor de lot en gruppe mennesker synge over en periode uten pause, mens en annen gruppe fikk korte regelmessige pauser og vann. Resultatene viste (ikke akkurat overraskende) at den sistnevnte gruppen ikke bare klarte å synge vesentlig lenger enn de andre, de sang angivelig også meget bedre. Hvordan sangkvaliteten er målt, fremgår imidlertid ikke.

Gruppen som ikke fikk pauser eller vann, viste betydelig endring i sangevnene. Blant annet maktet de ikke å treffe de høye tonene.

— Siden de fleste karaokesangere ikke har noen formel sangtrening, er disse amatørsangerne mer tilbøyelige til å utvikle problemer med stemmen under disse intense sangaktivitetene, konkluderer undersøkelsen.