Avtalen gjør at Helse Bergen overtar hele virksomheten, og dermed sikrer videre drift.

— Det aller viktigste med dette er at vi nå opprettholder behandlingskapasiteten for ruspasienter, sier administrerende direktør Stener Kvinnsland i Helse Bergen.

Partene har forhandlet om overtakelse i over en uke, og i ettermiddag ble de altså enige.

— Dette er en god nyhet for pasientene, for de ansatte ved Askøy Blå Kors og for Haukeland, sier Kvinnsland.

Forsvarlig behandling

Helse Bergen overtar alt av ansatte, eiendeler og økonomiske forpliktelser fra Blå Kors. Askøy Blå Kors Klinikk har 36 behandlingsplasser for rusavhengige.

Klinikken fikk i fjor ikke fornyet sin driftsavtale med Helse Vest. De ansatte fikk dermed permitteringsvarsel, og klinikken sto i fare for å måtte legge ned.

Direktør Kvinnsland i Helse Bergen ville unngå det, fordi sykehusforetaket trenger rusbehandlingsplassene.

— Tilbudet på Askøy går nå inn som en del av vårt totaltilbud, som skal sikre forsvarlig behandling for en utsatt pasientgruppe, sier Kvinnsland.

De ansatte har i dag fått et forslag til arbeidskontrakt, som de har 14 dager på seg til å svare på.

Skuffet over Helse Vest

Styreleder Helge Taranrød i Stiftelsen Blå Kors er svært glad for at overdragelsen skjer.

— Vi er glad for at dette sikrer behandlingen for pasientene, og selvsagt for at det sikrer arbeidsplassene til våre ansatte. Vi har betydelig kompetanse som nå blir ivaretatt, sier Taranrød.

Han legger imidlertid ikke skjul på at han er skuffet over Helse Vest. Etter at Blå Kors tapte anbudsrunden, skulle Helse Vest lyse ut et tilleggsanbud. Dette skulle sikre at det fortsatt var nok behandlingskapasitet for ruspasienter i Bergens-området.

— Da dette ikke skjedde, ble vi tvunget til å redde pasientbehandlingen ved å inngå en avtale med Helse Bergen, sier Taranrød.

Askøy Blå Kors har 36 behandlingsplasser for rusavhengige, i tillegg til poliklinikk. Klinikken har drøyt 40 medarbeidere.