RUNE CHRISTOPHERSENE YSTEIN RØSSUM GARD STEIROp/> EIR STEGANE

De to Hells Angels-mennene ble i går varetektsfengslet, siktet for utpressing og ran av den tidligere kameraten. Den ene ble tidligere i år dømt for bortføring og tortur i forbindelse med innkreving av narkogjeld.

Måtte på legevakten

— Jeg har det etter forholdene bra, sier mannen som natt til mandag skal ha blitt utsatt for de to mennenes innkrevingsmetoder. De siktede skal ha brukt vold da de presset og ranet ham for penger.

— Jeg har vært innom legevakten. Men jeg ønsker ikke å svare på spørsmål nå. Det blir opp til politiet å svare, sier mannen.

Utpressingen skal ha funnet sted mens offeret ble kjørt rundt forskjellige steder i Bergen i løpet av natten. Politiet er svært tilbakeholdne med opplysninger, og ønsker ikke å si hvor stort pengebeløp det dreier seg om.

De siktede, som er 30 og 38 år gamle, har vært aktive i Union MC i Bergen. 38-åringen var tidligere leder av MC-klubben. Han står fremdeles oppført som styreformann og deleier i Osveien 16, de tidligere klubblokalene til Union MC.

Begge er nå tatt opp som fullverdige medlemmer i Hells Angels i Oslo.

I går ble de varetektsfengslet for to uker med full isolasjon, siktet for utpressing, ran og heleri. Bakgrunnen skal være en pengekrangel med den tidligere forbundsfellen i Union MC.

Dømt for tortur

— Vi begjærte fengsling fordi vi mener det er fare for bevisforspillelse. Det gjenstår en del etterforskning i saken, sier politiadvokat Per Johan Askevold.

Fengslingsmøtet gikk for lukkete dører.

De to Hells Angels-mennene har tidligere vært i politiets søkelys for alvorlige kriminelle forhold:

n 38-åringen ble i februar dømt til ett år og to måneders fengsel for en meget brutal kidnapping. En 28-åring med narkogjeld ble bortført og puttet i en lastebil. Der ble han slått, bundet til gulvet, og torturert med en elektrosjokk-pistol av 38-åringen og en annen person tilknyttet Hells Angels. Lastebilen ble kjørt til Unions klubblokale i Osveien, der offeret lå bakbundet i bilen hele natten.

n 30-åringen sto tidligere i år tiltalt sammen med ni andre for befatning med hele 346 kilo hasj. For noen uker siden ble han frikjent i Borgating lagmannsrett. Men han er fremdeles siktet for befatning med tre kilo amfetamin og fem kilo hasj, etter at politiet i forrige måned stoppet en bil full av stoff i Arna.

Etter det BT forstår ønsker politiet DNA-tester av de siktede for å knytte dem til offeret. Ingen av dem har så langt latt seg avhøre av politiet. Begge nekter straffskyld.