35-åringen og hans 32 år gamle kamerat er siktet for å ha kidnappet og mishandlet en mann på Voss. Begge de siktede er tilknyttet Hells Angels i Oslo. Motivet for den brutale kidnappingen skal ha vært pengeinnkreving.

Mennene ble pågrepet 24. april. Siden da har begge sittet på glattcelle i kjelleren på politikammeret i Bergen. Natt til mandag begynte 35-åringen å kaste opp blod. Han sliter med et gammelt magesår. Mannen ble kjørt til Legevakten, der legen konkluderte med at han trolig kastet opp blod på grunn av søvnmangel.

35-åringen forklarte i forhørsretten at han sitter på glattcelle uten vindu, og at det er så mye støy i arresten at han får svært lite søvn.

Frist til i morgen

— Situasjonen er svært uheldig. Jeg har begjært min klient løslatt på grunn av hans helsesituasjon, men ville begjært ham løslatt uansett. Det er umenneskelig med så lange opphold på glattcelle. Med drukkenskaparresten vegg i vegg er det mye støy der nede. I tillegg får min klient belastningen ved at det ikke er dagslys, og han får bare ti - 15 minutters lufting per døgn, sier 35-åringens forsvarer, advokat Eirik Nåmdal.

Bergen forhørsrett har gitt Nåmdal medhold i at 35-åringen må løslates dersom politiet ikke finner plass til ham i Bergen fengsel. Fristen er satt til i morgen klokken 15.00.

Dommer Brit Mari Tveit i Bergen forhørsrett legger til grunn for fristen at det kan være et brudd på den Europeiske Menneskerettighetskonvensjonen (EMK) hvis 35-åringen blir sittende på glattcelle under de forholdene han gjør nå.

Kan bli nødt til å løslate

Aktor, politiadvokat Eli Valheim, opplyste i forhørsretten at 35-åringen nå har førsteprioritet når det gjelder overføring til fengselet, men at hun ikke kunne garantere når det ville skje. Bergen fengsel er stappfullt.

— Vi arbeider med å finne plass, og vurderer å løslate andre for å finne plass til 35-åringen. Det er fengselsmyndighetenes ansvar å skaffe politiet nok plasser, men vi har et konstant plassproblem, sier kriminalsjef Svein Erik Krogvold ved Hordaland politidistrikt.

— Vi leter med lys og lykte for å finne noen andre som vi kan løslate eller flytte til andre steder i landet, men situasjonen er uansett uheldig. Resultatet kan bli at vi må løslate en vinningskriminell gjenganger, og det er heller ikke heldig, sier Krogvold.

Siktet for kidnapping

35-åringen er siktet for kidnapping og mishandling. Natt til onsdag i forrige uke skal de to Hells Angels-mennene ha tvunget med seg en mann på Voss. De skal ha kjørt mannen til Bergen mot hans vilje, og før han ble sluppet løs, skal han ha blitt banket opp og truet. Etter det BT kjenner til, skal kidnappingen ha vært ledd i et torpedooppdrag.

De to siktede er begge tilknyttet mc-klubben Hells Angels (HA) i Oslo. Etter det BT kjenner til, har mennene status som prospects i den beryktede mc-klubben.

En av de siktede skal ha vært involvert i en liknende sak for bare noen uker siden.

Mannen som skal ha blitt kidnappet på Voss, tok selv kontakt med politiet da han ble sluppet løs, og anmeldte forholdet. Mannen i 30-årene hadde tydelige fysiske skader. Begge de siktede ble varetektsfengslet for fire uker, med brev- og besøkskontroll i tre av ukene. Nå kan minst en av dem bli løslatt etter bare en uke i varetekt.