Hans Petter Thorbjørnsen fra Arbeiderpartiet blir ny ordfører i et valgteknisk samarbeid med Høyre og Senterpartiet. Stig Yngve Røknes (H) blir varaordfører.

— Disse partiene har samarbeidet også tidligere, og derfor var det ikke ulogisk at det var vi som fant frem til en løsning, sier Thorbjørnsen.

Venstre ble det største partiet i kommunen med 33, 3 prosent av stemmene, men Høyre, Arbeiderpartiet og Senterpartiet fikk totalt ni av 17 representanter i kommunestyret. Det betyr at Mona Hellesnes må finne seg en ny jobb. Venstre-politikeren har vært en svært profilert ordfører, og markerte seg blant annet sterkt imot byggingen av kraftmastene i Hardanger.

— Det er ikke nødvendigvis slik at det største partiet får ordføreren. Arbeiderpartiet har mange ganger vært størst på landsbasis, men det er ikke alltid de har havnet i regjering, sier Thorbjørnsen.

Den ferske ordføreren sier han ser frem til å begynne i sin nye jobb.

— Det er mange saker jeg ser frem til å ta fatt på. Det handler om å sikre gode vilkår for næringslivet i kommunen, og sørge for at folk blir boende her. Å få på plass nye sentrumsnære tomter blir en viktig sak, Thorbjørnsen.

Det lykkes ikke bt.no å få kontakt med Mona Hellesnes onsdag kveld.