Onsdag kveld ble det klart at Hans Petter Thorbjørnsen fra Arbeiderpartiet blir ny ordfører i Ulvik i et valgteknisk samarbeid med Høyre og Senterpartiet. Stig Yngve Røknes (H) blir varaordfører.

Dermed mister Mona Hellesnes jobben som ordfører, selv om Venstre fikk høyest oppslutning i Ulvik med 33,3 prosent av stemmene.

— Det er sånn den politiske verden er. Det er alltid en risiko når en stiller til valg. Men jeg beklager veldig på vegne av velgerne i Ulvik som har støttet meg og Venstre. Vi gjorde et godt valg, og har fått en solid og fornyet tillitserklæring fra velgerne i Ulvik. Det er synd at vi ikke får forsette i posisjon, sier Hellesnes til bt.no.

- Hva synes du om at Ap, Sp og Høyre nå skal samarbeide i Ulvik?

— Det må vi forholde oss til. Det er en ny konstellasjon i Ulvik. De neste fire årene vil vise hva det innebærer, sier hun.

Får nytt verv

Hun mister dermed ordførerjobben. I stedet blir hun fylkesvaraordfører.

— Det blir veldig spennende. Fylkespolitikk blir nytt for meg. Det blir krevende og utfordrende og veldig spennende, sier hun.

Men hun innrømmer at hun trenger litt omstillingstid.

— Når jeg får summet meg litt, er jeg sikker på at jeg skal gå løs på den oppgaven med stort engasjement og iver, sier hun.

Valgteknisk samarbeid

Venstre har inngått et valgteknisk samarbeid med Høyre på fylkesnivå, som betyr at Venstre, Høyre og Frp får flertall. Tom-Christer Nilsen (H) blir ny fylkesordfører, mens plassen som varaordfører så langt har stått åpen.

— Vi fikk tilbud om fylkesvaraordførervervet, men jeg har vært klar på at når jeg har stilt til valg lokalt som ordfører, må det gå foran. Nå som vi har tilbudet, takker vi ja til det ettersom jeg ikke får være ordfører i Ulvik, sier Hellesnes.

Åpner for uenighet

Venstre har fått kritikk for at de har inngått et indirekte samarbeid med Frp i fylket. Hellesnes har følgende kommentar til det:

— Kritikk hadde vi fått uansett. Det handler om å bli i stand til å gjøre en best mulig jobb for Venstre. Vi har konkludert med at det samarbeidet vi nå går inn i er den måten vi kan få mest mulig venstrepolitikk ut av. I tillegg handler det for meg om å ha respekt for valgresultatet. Velgerne i Hordaland ga tilbakemelding på at de ønsker fortsatt borgerlig styre, sier hun.

Men hun innrømmer at det ikke blir lett.

— Det er stor avstand på enkelte saker, sier hun.

Samtidig presiserer hun at samarbeidet er valgteknisk.

— Det er et system der en kan fullt ut kan være uenig på saker. Det var viktig for oss å få forankret noen punkter som er helt avgjørende for oss de neste fire årene. Det handler om kollektivsatsningen i bergensregionen, som er et akutt problem, sier hun.

Si din mening i kommentarfeltet under!