Etter flere dager med dårlig vær og stans i helikoptertrafikken til Nordsjøen, er trafikken tilbake til normalen.

Til sammen 1500 oljearbeidere har ventet i flere dager på å komme seg til jobb i Nordsjøen. Snø og tåke har satt en stopper for helikoptrene, men nå er værforholdene bedret.

– Trafikken er i gang igjen langs hele kysten, fra alle baser, sier Torstein Stangenes, pressekontakt i StatoilHydro til aftenbladet.no.

Det er ventet at det vil ta noen dager før oljeselskapene har hentet inn etterslepet på helikopterturer som har bygget seg opp.

Neppe à jour før over helgen

StatoilHydro har klart å få innlosjert alle sine ansatte på hoteller i Bergens-området.

Bergen har vært hardest rammet av forsinkelsene, men i går ble det også stans i trafikken i Kristiansund, Florø og Stavanger. I Florø er det rundt 60 personer som ventet og like mange som ventet på å komme seg hjem.

— Dette blir dyrt for StatoilHydro?

— Det er ikke noe vi fokuserer på, det er en del av det å drive offshorevirksomhet. Dette er først og fremst en belastning for våre ansatte som ikke kommer seg hjem til helgen eller må vente ute på plattformene, sier Stangenes.

Mange rammet

Også ConocoPhillips er hardt rammet.

— Vi har et etterslep på 16 avganger i forhold til det normale, sa informasjonssjef Ingvar Falnes Solberg i går.

I går ettermiddag hadde selskapet 280 arbeidere som venter på å reise ut til Ekofisk, mens et tilsvarende antall ønsker seg hjem.

ARKIVFOTO: KNUT STRAND