Været har ført til at mange helikopteravganger til og fra Nordsjøen er blitt kansellert denne uken. StatoilHydro har nå til sammen 2000 arbeidere som venter på transport enten til eller fra jobb. Bare i dag har det hopet seg opp med 500 som skal dra ut og 500 som skal hjemover fra plattformene.

— Det har vært store forsinkelser siden mandag, sier informasjonssjef Torstein Stangenes i StatoilHydro.

StatoilHydro har klart å få innlosjert alle sine ansatte på hoteller i Bergens-området.

Neppe à jour før over helgen

Bergen er hardest rammet av forsinkelsene, men i dag ble det også stans i trafikken i Kristiansund, Florø og Stavanger. I Florø er det rundt 60 personer som venter og like mange som venter på å komme seg hjem.

StatoilHydro satser på å fly igjen i morgen.

— Vi har gitt beskjed om at de som opprinnelig skulle reise ut fredag må ta kontakt med sin kontaktperson. De får neppe flydd før søndag eller mandag. Vi kommer neppe à jour før da, sier Stangenes.

— Dette blir dyrt for StatoilHydro?

— Det er ikke noe vi fokuserer på, det er en del av det å drive offshorevirksomhet. Dette er først og fremst en belastning for våre ansatte som ikke kommer seg hjem til helgen eller må vente ute på plattformene, sier Stangenes.

Mange rammet

Også ConocoPhillips er hardt rammet.

— Vi har et etterslep på 16 avganger i forhold til det normale, sa informasjonssjef Ingvar Falnes Solberg tidligere i dag.

I ettermiddag hadde selskapet 280 arbeidere som venter på å reise ut til Ekofisk, mens et tilsvarende antall ønsker seg hjem. Solberg er heller ikke videre optimistisk med tanke på flyginger i dag.

— Vi følger nøye med på værmeldingen både ute og på land, og akkurat nå er det tåken på land som er begrensningen, sier Solberg.

ARKIVFOTO: KNUT STRAND