Helikopteret var i forholdsvis lav høyde da det gikk i bakken, sier operasjonsleder Jon-Helge Vang i Helgeland politidistrikt til NTB.

Ifølge Helgeland Arbeiderblad har piloten oppgitt at ulykken, som skjedde cirka klokka 10.15, skyldtes at han kom for nær en høyspentmast under flyging.

Etter å ha blitt stabilisert på stedet, ble de to skadde brakt til Helgelandssykehuset i Mo i Rana med luftambulanse.

— Folk på stedet kom til og fikk snakket med dem. Begge hadde skader, men var ved bevissthet, sier redningsleder Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Innleid av Statnett

Operatør for helikopteret, som er av typen Eurocopter SA 315 B, er Nordlandsfly AS i Mosjøen. Det er innleid av Statnett. Den ene av de to skadde mennene var piloten i helikopteret.

Den andre jobbet for en underleverandør av Statnett.

— Statnett holdt på å spenningsoppgradere en linje mellom Nedre Røssåga og Tunnsjødalen.

Det var i forbindelse med dette arbeidet at ulykken skjedde, sier kommunikasjonsrådgiver Martha Hagerup Nilsen i Statnett til NTB.

— Vi synes dette er veldig trist. Slike ulykker skal ikke skje. Dette er en politisak og vi setter ikke i gang egne undersøkelser, sier Nilsen.

Blir etterforsket

Politiet er nå på ulykkesstedet som ligger rett nordøst for Grane i en sidedal til Svenningdal der E6 går.

— Vi har innsatsleder og taktisk etterforsker på stedet som driver undersøkelser nå og vil avhøre eventuelle vitner til hendelsen. Vi vil også forsøke å snakke med piloten så fort som mulig, sier Vang.

Alle typer ressurser er sendt til ulykkesstedet, blant annet med tanke på brannfaren.

— Det er ikke kommet meldinger om at noe har tatt fyr og linjen var heldigvis ikke strømførende da ulykken skjedde, sier stabssjefen.

Politiet vil samarbeide med Statens havarikommisjon for transport for å klarlegge hva som forårsaket helikopterstyrten.