I åttetiden tirsdag kveld var brannen ved Fjell festning under kontroll.

Et helikopter ble satt inn i slukningsarbeidet etter at mannskaper hadde kjempet mot flammene siden brannen ble meldt litt før klokken 2 tirsdag ettermiddag.

Den skiftende vinden gjorde slukkingen vanskelig.

— Nå har vi slått ned flammene, fortalte brannsjef i Fjell og Sund, Bjørn Olav Paulsen etter å ha konferert med piloten.

Alt ledig mannskap i Fjell og Sund deltok i slukkingen. I tillegg ble det sendt en tankbil fra Øygarden, og mannskaper fra Sivilforsvaret hjelper også til.

Helikopter

— Det er ulendt terreng, dette, så det var greit å få flybåren hjelp, sier brannsjef i Fjell og Sund, Bjørn Olav Paulsen.

— Vi fikk til å styre brannen, men kunne ikke løpe etter den, vi måtte sette inn ressursene der det var mest hensiktsmessig. Vi ville unngå at brannen gikk over riksveien, sier Paulsen.

Området som brant ligger mellom Fjell festning og riksvei 555.

Nå vil det bli etterslukking ut over kvelden. Brannvesenet og Sivilforsvaret kommer til å være i området for å passe på at ikke brannen flammer opp igjen.

— Vi må gå langs randene og kontrollere i lang tid, så her blir folk gående til i morgen, sier han.

Ingen hus i fare

Ifølge politiet er det ikke bebyggelse i området. Det er usikkert hvor stort areal som brant, men ifølge brannsjefen er det snakk om mange mål.

Alarmoperatør Torkjell Helle i Bergen brannvesen sier til bt.no at det er veldig tørt flere steder i Hordaland.

— Det brant på akkurat det samme stedet i fjor. Dette er jo farlig og ubehagelig, sier nabo Andre Pascal.

— Det er forferdelig å se all den fine naturen som blir ødelagt, sier Odd Espen Andersen, som stoppet opp ved brannen da han kom kjørende forbi.

- Dette er ubehagelig, sier nabo Andre Pascal.
GEIR MARTIN STRANDE
- Det er forferdelig at den fine naturen blir ødelagt, sier Odd Espen Andersen.