Helikopteret som tilhørte Førde-firmaet Airlift hadde to piloter og fem passasjerer om bord. Helikopteret tilhører en base i Kinsarvik.

— Piloten er ikke bosatt i Kinsarvik, sier administrerende direktør i Airlift, Bjarne Slapgard, til bt.no. Han vil ikke kommentere det nærmere.

De fem passasjerene kom fra en lokal velforening i Bærum som hadde leid helikopteret for på en fly en rundtur over lokalområdet.

Et ambulansehelikopter løftet ved 22-tiden onsdag kveld ut den hardest skadde personen fra fjellsiden på Kolsås og. Mannen ble fløyet til Ullevål universitetssykehus i Oslo.

Stedet der Airlift-helikopteret styrtet ligger ulendt til og en båre måtte fires ned til skadestedet for å ha hentet ham ut.

— Mannen var passasjer og skal være kritisk skadd, sier operasjonsleder Per Berntsen i Asker og Bærum politidistrikt til NTB.

I tillegg er en person innlagt på Bærum sykehus med lettere skader. De andre som var om bord i helikopteret ble sendt til legevakten i Bærum for sjekk.

Røyksky

Ulykken skjedde like ved huset til Bernt Lie, i nærheten av den tidligere NATO-basen på Kolsås.

— Jeg hørte et helikopter utenfor og like etterpå hørte jeg et stort smell. Da jeg gikk til vinduet så jeg bare en stor røyksky, nesten som en liten atomsopp, forteller Lie til NTB.

Helikopteret traff ikke selve den store Kolsåstoppen på 330 meter der det klatres, men en lavere topp som ligger rett bak den tidligere NATO-basen.

Ifølge Lie manglet helikopteret bare noen få meter på å gå klar av fjellveggen.

- Glad ingen omkom

Airlift-sjefen Bjarne Slapgard sier til Bergens Tidende at de ser alvorlig på hendelsen og vil følge den opp.

— Dette er en ulykke vi ikke skulle hatt. Vi gjør 30000 løft hver sesong, og har ikke hatt ulykker på flere år, sier han.

Slapgard kjenner ikke de nærmere enkelthetene til ulykken.

— Dette må politiet og Havarikommisjonen undersøke nærmere, men jeg er svært glad for at ingen omkom, sier direktøren.

Airlift er Nordens største helikopterselskap på fastlandet med en flåte på 26 helikoptre og 120 ansatte, ifølge selskapets hjemmeside.

Selskapet er det eneste som opererer redningshelikopter på statlig kontrakt. Airlift har også kontrakt med Sysselmannen på Svalbard om helikoptertjenesten på øygruppen.

SCANPIX