En mann ble alvorlig skadd og tre menn ble lettere skadd da et helikopter styrtet i ulendt terreng på øya Austre Bokn i Bokn kommune, sør for Kårstø i Rogaland like før klokken 4 natt til torsdag.

De fire personene om bord ble skadd. Først ble tre av dem fraktet til Stavanger universitetssjukehus. Ved sykehuset får NTB opplyst at den ene av dem, en 51 år gammel mann, er alvorlig skadd. Tilstanden hans var torsdag morgen stabil. De to andre, en 27-åring og en 54-åring, ble begge lettere skadd i ulykken. Tilstanden deres var også stabil torsdag morgen.

Havarikommisjonen Fjerdemann, en 48-åring, lå fastklemt under helikopteret, og han ble tatt løs først to og en halv time etter ulykken. Også han ble lettere skadd i ulykken, opplyser sykehuset til NTB.

– Havarikommisjonen er på vei til ulykkesstedet. I mellomtiden har vi nå sperret av området, i påvente av at etterforskningen kan starte, sier operasjonsleder Harald Aase i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

På oppdrag Helikopteret, en Augusta A-109 E som tilhører selskapet Lufttransport AS, skulle frakte en los fra Sola til Kårstø da det styrtet. Foruten losen hadde helikopteret et mannskap på tre om bord.

– Det var et loshelikopter som var på vei fra Sola til en båt som lå øst av Haugesund for å hente losen der, og skulle fly losen til en båt som ligger vest av Kvitsøy. Det var på turen fra Hervikfjorden og ut til Kvitsøya at ulykken skjedde, sier pressetalsmann Einar Knudsen ved HRS til NTB.

Tåke Piloten om bord ringte etter havariet og meldte fra til HRS, som umiddelbart sendte alt tilgjengelig mannskap til ulykkesstedet. På grunn av tåke var det først umulig for et helikopter å ta seg fram dit, men litt senere klarte et Sea King-helikopter å lande ved ulykkesstedet.

Ulykkesårsaken var torsdag morgen ukjent.

Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) fikk melding om havariet klokken 3.50.

KNUT S. VINDFALLET/STAVANGER AFTENBLAD