Cockpiten er knust, halen brukket og rotorbladene deformert. Men piloten kom fra uhellet med bare småskrammer.

— Jeg var på vei til sentrum da jeg plutselig mistet motorkraften. Jeg så meg ut en landingsplass ikke langt fra Alvøen skole, men fant ut at den ikke egnet seg på grunn av noen høyspentledninger. Derfor landet jeg på fotballbanen, sier helikopterpilot Thor-Steinar Christensen til bt.no.

Piloten understreker at han hadde kontroll under landingen, selv om motoren sviktet. Kraften i rotorbladene var nok til å få helikopteret ned, sier han.

Onsdag kveld var han tilbake på Alvøen skole for å hente vrakdelene. Det selvbygde helikopteret skal settes sammen igjen, og snart håper Christensen å være i luften igjen.

Reddet seg ut

Barneskolen i Laksevåg bydel var stengt da uhellet skjedde. Bare noen få barn lekte på skolens område da uhellet skjedde. En liten gruppe unger stimlet raskt rundt helikopteret.

Helikopteret var på vei fra Skogsvåg på Sotra til Dokkeskjærskaien i Bergen da det fikk problemer. Motorkraften ebbet ut, og piloten sendte ut nødmelding via radio.

Piloten fikk en hardt landing, men klarte å komme seg ut av vraket på egen hånd. Han gikk deretter bort til skolen og fikk tak i folk.

Ifølge politiet har piloten satt sammen helikopteret sitt selv. Det dreier seg om et lite helikopter med to seter.

Skumlegger området

Politiet sperret av området rundt helikopteret. Det lekket ut en del drivstoff, så brannvesenet måtte skumlegge området.

Havarikommisjonen undersøkte stedet onsdag kveld.

<b>HJEMMELAGD HELIKOPTER:</b> Thor-Steinar Christensen hentet de forvridde helikopter-delene torsdag kveld. Han er i fin form etter den harde landingen.
Knut Egil Wang