KARI PEDERSEN

Dermed rykket Lisbeth Iversen opp fra fjerde til annenplass og blir partiets fremste kvinne i bystyresalen.

16 fine — og tøffe år

Fløisands avgang kom som et sjokk på nominasjonsmøtet i går kveld. Nominasjonskomiteens formann Arvid Nilssen sier til BT at han var varslet like over nyttår.

Da Fløisand tok ordet for å utdype avgjørelsen, var hun tydelig beveget av stundens alvor.

— Jeg har hatt 16 fine år i politiken. Til tider også tøffe år. Når jeg nå trekker meg er det ut ifra en totalvurdering, både politisk og privat. Selv om jeg først sa ja, har jeg vært i sterk tvil om det var riktig å ta en ny periode, sa Helen Nordeide Fløisand.

Sitter som byråd

Byrådsposten forlater hun ikke. - Der er jeg innstilt på å stå perioden ut og vil vurdere å takke ja om det blir aktuelt å fortsette etter valget. Å være byråd er fantastisk spennende jobb, sier Fløisand til Bergens Tidende.

Helen Nordeide Fløisand ble hentet inn som byråd for helse og sosiale tjenester da henne forgjenger, Kristin Ravnanger; ble statssekretær i Helsedepartementet. Fløisand hadde på det tidspunkt meldt overgang fra bystyret til fylkestinget og satt som fylkesvaraordfører.

Kamp om fjerde

Etter at ordfører Kristian Helland, Lisbeth Iversen og Trygve Birkeland ble applaudert inn som listetopp, andre- og tredjekandidat, delte nominasjonsmøtet seg på fjerdeplassen.

To valgomganger måtte til før Ragnhild Mellingen var inne som fjerde og siste kumulerte. Motkandidater i finalerunden var Telenor-direktør Terje Gilje og Marianne Birkeland, med bakgrunn fra Levende Ord-menigheten på Bønes.

Terje Gilje endte til slutt på femteplass og kan dermed se frem til å slite benkene i bystyret til høsten - hvis ikke KrF gjør et katastrofevalg.