Tone Haugen: Har du glemt dette Trine Skei Grande? At du så sent som i januar nektet å legge sjal over håret ditt ditt for å reise inn i Iran! "Jeg kjemper gjerne for kvinners ønske om å bruke hijab der de har valgt det selv, men da må det aksepteres at jeg velger å ikke gjøre det, sier Skei Grande." Hvordan kan du leve med at to småjenter fra Haugesund skal tvinges?

Trine Skei Grande: Synes du vi har vært uklare på hva vi mener om asylbarna?

Haugen: Ja. Dere sier en ting og gjør ingenting. Mens dere satt i påståtte forhandlinger om lengeværende asylbarn, ble det samtidig fattet et vedtak om utvisning gjeldende akkurat to av dem. Født og oppvokst i Haugesund gjennom henholdsvis 11 og 9 år! Det får meg til å lure på hvem avtalen dere inngikk angående asylbarn er for. Er den kun et politisk skalkeskjul for å sanke stemmer, eller skal den ha en funksjon for barna det gjelder? For hvis man ikke har særskilt tilknytning etter hele sitt elleve og niårige liv i riket, hva er kriteriet da? Nobelpris? Det er noe særlig lite sjarmerende med tidsaspektet her. Idet dere påstår å kjempe for lengeværende asylbarn, utvises de to lengstværende. Det kan umulig ha vært hensikten med avtalen. Derfor er det på sin plass at Venstre tilkjenner gir sin støtte til Haugesundsjentene som går en høyst usikker fremtid i møte! Tør vi håpe på såpass anstendighet?

Grande: Til nå har 152 barn fått bli med de nye reglene etter de rødgrønne. Det er mulig du ikke synes det er viktig, fordi media ikke har like høy profil på alle disse barna. Så tror du at Stortinget behandler enkeltsaker — det gjør vi ikke - det gjør ikke regjeringa heller. Her behandles alle likt opp mot er regelverk. Så forstår jeg deg slik at du mener Venstre er problemet her - da får du fortsette å heie på Ap og FrP videre da. Så får du se om du lykkes bedre. Om du fortsetter å lyve og sverte vi som jobber å endrer reglene til det bedre, blir i alle fall vi så små at AP og FrP vinner. Lykke til med det......

Haugen: Det der er ikke et svar en stortingsrepresentant verdig, deg om det. Til informasjon Skei Grande, jeg vet utmerket godt at det ikke er hverken storting eller regjering som avgjør enkeltsaker. At du ikke begriper, til tross for høsten, vinterens og nå vårens mediestorm rundt asylbarna, at det handler om barns medfødte rettighet til å få sin sak behandlet på individuelt grunnlag, er en regelrett skam! Ut fra det særdeles smålige svaret du gir meg konkluderer jeg at jeg har trådt deg på svært ømme tær. Velbekomme. Neste gang du vil tillegge meg politiske meninger og beskylde meg for å spre løgn bør du gjøre det telepatisk. Det er enkelt nettvett. Jeg vil også understreke at vi har et regelverk som fungerer, menneskerettighetene. Du har fått med deg det? Jeg skal gi deg rett i en ting; venstre er helt tydelig et problem her, mest fordi lederen er spydig og unnvikende i kontakt med grasrota. Jeg ba om støtte til to små fra Haugesund og fikk en fornærmelse til svar. Lurer på hvem som trenger lykke til på vei inn i kommunevalgkampen her.....Av oss to er det ikke meg!

Grande: Kanskje en får svar som en......Respekt går gjerne begge veier. Jeg respekterer alle de hundrevis som jeg svarer hver dag, men det er noen måneder siden sist noen har skrevet i en slik tone - og samtidig påstå at en deler mitt syn - kanskje noe å tenke på....

Haugen: Det var ikke råd i oppførsel og etikette jeg spurte etter her, men svar på det saken gjaldt ser jeg at ikke er oppnåelig. Jeg har heller aldri påstått at jeg deler ditt syn, jeg er for de ubegrensede rettighetene som innrømmes ethvert individ ved fødselen. Og som to små ikke får innfridd i Norge i dag. Det gleder meg stort at 152 barn får prøvd saken sin igjen, men det skulle ellers bare mangle. Med dette anser jeg polemikken for avsluttet, den er fullstendig ufruktbar.