— Politiet tok bilder av alt sammen. Kjøkkenet, stuegulvet, dørene og dusjkabinettet. Jeg vet ikke hva jeg skal tro, sier 44-åringen.

Han blir rystet når Bergens Tidende forteller ham at husverten sitter i varetekt, siktet for omfattende tyveri av bygningsmaterialer.

Ferdig på en uke

I begynnelsen av januar var Shala på desperat jakt etter bolig. En kamerat tipset ham om de to håndverkerne fra Solheimsviken.

— Jeg fikk et svært godt inntrykk av dem. De virket veldig dyktige, og arbeidet fra morgen til kveld. Første gang jeg var her, så ikke leiligheten ut. De brukte bare en uke på å pusse den opp.

De to håndverkerne har lagt parkett på stuen, og fliselagt både bad og gang. Kjøkkeninnredningen er splitter ny. Det samme er alle dører.

— Jeg var egentlig veldig fornøyd med arbeidet de har gjort, sier Shala.

Det var først i går han forsto at alt ikke var i skjønneste orden. Da banket nemlig politiet på døren.

— Jeg ble helt paff. Først trodde jeg de hadde gått feil. De har vært her flere ganger, og båret ut masse materialer fra loftet og kjelleren.

Blir boende

Foreløpig er det bare Shala og en enslig kvinne som har flyttet inn i leiegården. De to håndverkerne var i full sving med å pusse opp fire andre leiligheter da de tirsdag kveld ble kastet på glattcelle.

— Dette handler jo egentlig ikke så mye om meg. Jeg er jo bare leietaker. Likevel synes jeg det er veldig ubehagelig hvis alt jeg har rundt meg viser seg å være tyvegods.

På tross av de siste dagers begivenheter, Shala satser på å bli boende i leiligheten. I går satte han inn penger på den varetektsfengslede huseierens konto.

— Det er så vanskelig å finne seg et sted å bo for tiden. Jeg flytter ikke med det første, sier Shala.

NYOPPUSSET: Den 14 januar flyttet Arben Shala inn i en nyoppusset leilighet i Løbergsveien. Nå viser det seg at både kjøkken, gulv og annen innredning kan være tyvegods.
FOTO: HELGE SKODVIN