Audun Hammersland (22) er riktig nok fra Ytre Arna, men også han er nå bosatt på Voss.

Han har da også kjørt for Voss Freestyleklubb i hele sin karriere. De tre andre er alle fra Voss — og er bare 17, 18 og 19 år. Svensken som er sjef for det norske kulekjøringslaget, David Kantermo, mener det er et perfekt utgangspunkt for å bygge et nytt og slagkraftig norsk lag i kulebakken.

Trenger mer tid

  • Dette er en veldig talentfull gjeng, men de trenger litt tid. VM på Voss i 2013 og OL i Sotsji i 2014 er målene vi jobber mot, sier han. Han så sine elever kjøre verdenscup i Myrkdalen i går. Ingen kom til finalen, men det var heller ikke å vente, mener svensken.

Yngstemann, Tevje Lie Andersen (17), satset alt i sin debut i verdenscupen, og begeistret publikum med en 720 crabb på første hoppet. Men så deiset han i bakken. Det så litt stygt ut, men han kom fra det uten skader.

Da gikk det bedre med Knut Lemme (19), som ble annonsert som «Kamikaze-Knut», for sin dristige kjøring. Denne gang kom han seg helskinnet ned, dog bare til en 40. plass.

Dramatisk kræsj

  • Det er første gang jeg kjører verdenscup, så det var ikke så ille, sier han. En treningssamling i Åre endte dramatisk i fjor. Det skjedde på hans 18-årsdag, den 4. januar.

— Jeg kræsjet ut av løypen, og kolliderte med et tre. Dermed knakk jeg foten, og så var sesongen kjørt, forteller han.

Trener David Kantermo (28) bor i Åre. Han husker episoden som det var i går:

  • Jeg så bare at han fløy rett inn i skogen. Etterpå så jeg et tre som var knekt i to. Da fryktet jeg det verste. Men Knut er en tøffing. Han har gutsen og viljen som skal til for å nå langt. Nå er han tilbake, og jeg synes han gjorde en fin debut her i dag, sier Kantermo.

Kanskje OL i 2010

Vinjar Slåtten (18) er ifølge sjefen den som er nærmest de beste i verden. I januar kjørte han inn til to strake finaler i den nordamerikanske cupen, som holder et bra nivå.

— Han er et kjempetalent, og jeg ser ikke helt bort fra at han kan klare å komme på laget til OL i Vancouver, sier svensken.

Men i går lyktes han ikke. Det ble bare 37. plass, og da var det fattig trøst at han ble beste nordmann. For målet var en plass blant de 16 beste, slik at han kunne få plass i finalen.

  • Jeg kom aldri inn i rytmen, og på siste hoppet var jeg uheldig med landingen. Irriterende, mente han.

Audun Hammersland forsvant også ut.

— Kjipt å mislykkes her, sier han.

Men så lover han revansj når verdenscupen avsluttes med parallell kulekjøring og showrenn i regi av Kari Traa i dag. OL-mesteren er bakkesjef i Myrkdalen, og får skryt.

  • Hun har gjort en knallbra jobb med å få til en så bra bakke med de vanskelige snøforholdene som har vært, fastslår de fire unge menn som er satt til å ta over arven etter henne. Men de har altså et stykke vei å gå ennå.
Hommedal .Marit
Hommedal .Marit