I vår reddet Åsanes håndballdamer plassen i 1. divisjon i siste kamp, men nå vurderer laget å trekke seg.

– Det stemmer, vi har mistet alle bortsett fra Line Espelid, sier leder Geir Krogvik til Åsane Tidende .

Byttet, flyttet, gravid

Anne Brækkan, kaptein og svært sentral, har gått til Tertnes. Det har også Cecilie Langva gjort. Hilde Aakra og Helen Tøsdal har gått til Bjørnar, Ingunn Hansen skal spille for Årstad, mens Ina Solberg er gravid. Jeanette Raa har flyttet til Haugesund.

– Marianne Sundsbakk var klar, men så ble hun gravid. Karoline Dyrhol var klarert for oss, men hun snudde og gikk til Molde, sier Krogvik.

Som om ikke det er nok: Åsane har en avtale med Tertnes, og håpet å få noen av deres unge talenter, men Tertnes har et Jenter 20-lag som skal spille NM-kamper og slipper neppe noen av spillerne sine over til Åsane. At det er 14 dagers karante ved en eventuell overgang, gjør ikke saken enklere.

Tertnes mistet også mange

Bedre blir det heller ikke av at Tertnes også har mistet mange spillere foran kommende sesong: Mette Davidsen har gitt seg, Mette Ommundsen og Renate Urne har dratt til Tyskland, Hege Vikebø er gravid, Anne Petersen har fått tvillinger, Elise Huseklepp studerer i Oslo – dermed blir det liten hjelp å få av samarbeidsklubben Tertnes, som trenger hver eneste spiller selv.

– På toppen av dette rykket Bjørnar ned og de leter nå i samme marked som oss. Vi har ikke økonomi til å matche dem, sier Krogvik.

– Dere starter serien 29. september – hva gjør dere?

– Vi har diskutert om vi skal trekke laget. Slik situasjonen er nå har vi et lag bestående av 17-åringer, og dersom vi ikke trekker oss må vi belage oss på å spille oss ned i 2. divisjon. Men vi er redd totaltopplevelsen til disse unge jentene vil bli så tøff at de ikke spiller håndball lenger om et år. Det er talentfulle jenter, og de har hatt stor fremgang, men det sier seg selv at det blir tøft dersom vi må gå til seriestart med nesten bare 17-åringer på laget. Dersom vi stiller, spiller vi i så fall laget ned i 2. divisjon.

Les mer på www.aasanetidende.no.

IDYLLEN SOM BRAST: Dette Åsane-laget var nyopprykket og jublet over at de beholdt plassen i 1. divisjon forrige sesong. Nå er alle borte med unntak av Line Espelid helt til høyre.
Christer Sævig