Gulating lagmannsrett har i ettermiddag omgjort avgjørelsen fra tingretten og har bestemt at alle de fire siktede skal sitte fengselet, mistenkt for drapet på Dung Tran Larsen.

Svogeren var den eneste av de fire som har vært løslatt, og han møtte selv opp på politihuset da innholdet i kjennelsen ble kjent.

— Jeg foreslo at han skulle melde seg, isteden for å vente til politiet kom og hentet ham i leiligheten, sier 34-åringens forsvarer Bjarte Madsen.

-Skuffet

Ifølge advokaten er mannen skuffet over avgjørelsen.

— Vi har drøftet ulike scenarier og han måtte jo være forberedt på det verste også, men det er klart han er skuffet, sier Madsen.

Han vil ikke kommentere om det er kommet frem nye dokumenter i saken som kan ha bidratt til at lagmannsretten har kommet fram til en annen kjennelse enn tingretten.

I tingretten ble det bestemt at bare svigermoren og ektemannen skulle sitte fengslet i henholdsvis fire og to uker, mens svigerfaren og ektemannens bror ble løslatt. Retten trengte svært lang tid på å komme fram til kjennelsen og avgjørelsen ble først tatt dagen etter selve fengslingsmøtet.

Fengslet i to uker

Svigerfaren måtte sitte fengslet mens han ventet på at Gulating skulle avgjøre løslatelsen.

I ettermiddag fikk han likevel budskapet om at han må belage seg å sitte fengslet frem til den 10. september.

Dungs svigermor har så langt valgt å være taus overfor politiet , mens svigerfaren har latt seg avhøre

- Etterforsker for fullt

— Vi konstaterer at lagmannsretten har gitt oss medhold i at det er grunnlag for fengsling også for de to siste siktede, sier politiinspektør Sidsel Isachsen.

— Har det mye å si for etterforskningen videre at de siktede foreløpig ikke kan snakke sammen?

— Vi etterforsker videre for fullt, slik vi gjør til enhver tid ut fra de forutsetningene vi har, sier Isachsen.

SKUFFET: Advokat Bjarte Madsen forsvarer Dungs svoger. I ettermiddag holdt han en improvisert pressekonferanse på sitt kontor.
Vergar Valde