— Først i voksen alder har det begynt å løsne litt, forklarer Bente Krossøy til Bergens Tidende.

Hun og de to barna hennes har hatt uflaks. Det er ikke ofte man hører om så mange i samme familie med såpass dårlige hundeerfaringer. Men Bente Krossøy og familien har også vært heldige. Ingen av dem har fått varige men etter møtet med hundene.

Mor, datter og sønn

Bente Krossøy var 13 år gammel da hun ble bitt av hund. Hun var på sykkeltur på Leknes i Lindås da en løshund plutselig gikk til angrep på det ene beinet hennes.

Sønnen hennes, Olve, ble angrepet av en løshund på en strand da familien var på ferie i Thailand. Den gangen var Olve bare fire år. Han måtte ha legebehandling og stivkrampesprøyte. I dag er Olve 12 år og er kommet over episoden.

Hund bet flere barn

Datteren Idunn på ni år ble angrepet av hund da hun var tre år gammel. Den episoden ble omtalt i Bergens Tidende i 1996. En seks år gammel gutt ble lettere skadet da han og flere andre barn ble bitt av hund som gikk løs i Nattland studentby.

Det begynte med det som ungene i studentbyen trodde var uskyldig lek. Hunden, som var av blandingsrase med islett av schæfer, svinset og svanset fra tun til tun.

Mange unger var ute og lekte i det strålende vinterværet, og hunden var en populær gjest. Men etter hvert ble hunden aggressiv, og bet og glefset etter barna.

Gråt i går

Heldigvis ble ingen av ungene alvorlig fysisk skadd. Bente Krossøys datter fikk boblejakken flerret i stykker. Bente Krossøy var selv vitne til hendelsen.

— Jeg var skikkelig redd. Mens hunden var i tunet, samlet jeg sammen ungene og fikk dem i hus. Jeg har ikke vært så redd på lenge, sa Bente Krossøy til BT den gangen.

Fredag morgen gråt hun da hun leste om det som skjedde med syvåringen i Oppland.

— Det er forferdelig. Er det virkelig mulig i et sivilisert land at fire hunder kan angripe og drepe et barn? spør hun.

En ting er uansett sikkert: Hun er ikke blitt mer glad i hunder med årene.

IKKE HUNDEELSKER: Bente Krossøy og de to barna hennes er alle blitt angrepet av hund, med mange års mellomrom og på hver sin måte. – Det var en traumatisk opplevelse, sier hun til Bergens Tidende.
Foto: Helge Skodvin