Flere tusen mennesker mistet strømmen i morges på grunn av en feil i strømnettet. Feilen har slått ut strømmet for alle private og bedrifter i Loddefjord, Kjøkkelvik, Godvik, Olsvik, Vadmyra og Hetlevikåsen.

— Vi må være kreative, sier Rolf Tvedte, direktør på kjøpesenteret Vestkanten i Loddefjord.

Kjøpesenteret har strøm, men alle butikkene på andre siden av veien, legesenteret, tannlegen, Iskanten og Vannkanten er uten strøm.

— BKK har sagt at de håper vi får strømmen igjen om en time. Nå åpner vi alle butikkene snart, så jeg håper det stemmer, sier Tvedte.

Også skoler og barnehager er uten strøm.

Kjersti Mørner bor i Olsvikstallen, har et barn på skolen og mannen er hjemme med sykt barn.

— Vi bruker strøm til oppvarmingen og det kan bli kaldt hvis dette blir langvarig. Vi er heldige og har en gasssovn i boden, som vi kan grave frem. Det er det ikke alle som har, sier hun.

I følge BKK sine nettsider, arbeider de for å finne og reparere feilen. De håper at strømmen er tilbake til klokken halv elleve.

Jordfeil

— Det som har skjedd er at vi tror det er en jordfeil i en høyspentkabel , som kortsluttet hovedbryteren i Loddefjord sekundærstasjon. Det berører 2 500 kunder. De har akkurat nå blitt koblet om og fått strømmen tilbake, sier Anne Mette Tuvin, kommunikasjonsrådgiver i BKK.