• Lynnedslaget lyste opp hele stua, sier bt.no-leser.

Det var en brann i en av BKKs stasjoner i Arna som førte til strømkutt natt til søndag klokken 02.23.

Brannmannskaper fra Arna stasjon rykket ut og BKK måtte stenge strømmen for samtlige 12500 strømabonnenter i Åsane og 4200 i Arna.

Slukket etter en time

— Jeg har aldri opplevd et lynnedslag som lyser opp hele stuen. Det var ikke akkurat skremmende, men mer spennende å se naturkreftene i aksjon, sier Steffen Johansen.

Brannvesenet fikk brannen fort under kontroll.

— Vi lot det brenne ut og brannen ble slukket etter ganske nøyaktig en time, opplyser vaktkommandør Trond Jargren i Bergen brannvesen.

Jargren sier at de ellers ikke har hatt noen problemer på grunn av lyn. Natt til lørdag ble det registrert 196 nedslag i Bergen og omegn.

Strømmen tilbake

Mens åsabuene var strømløse bare i sytten minutter, måtte abonnentene i Arna vente til klokken 04.15 før de fikk strømmen igjen. For Steffen Johansen ble det etter hvert en kjølig affære.

Jeg har kun elektrisk oppvarming i leiligheten, så ble det fort ganske kaldt. Steffen Johansen

— Strømmen var borte ganske lenge og siden jeg har kun elektrisk oppvarming i leiligheten, så ble det fort ganske kaldt, sier han.

— Vi var ute med fire mann for å reparere skaden og alle har nå fått strømmen tilbake, sier el-maskinist Truls Reed Tystad i BKK.

Net Com sliter

Også femten av Net Coms basestasjoner i Hordaland er slått ut av været, enten ved at strømmen er borte eller at lynnedslag har svidd av ledningene til basestasjonen.

— Vi gjør det vi kan for å rette feilen og har flere reparatører ute for å skjøte kabler og få dette ordnet, sier Øyvind Vederhus, kommunikasjonssjef i Net Com.

Størst er konsekvensene for mobilbrukerne på Husnes og på Flaktveit i Åsane. Noen av dem får ikke dekningen tilbake før i morgen.

— Vi har det vi kalleroverlappende dekning, det vil si at et større geografisk område er dekket av flere basestasjoner,og vil ha dekning av de andre senderne, dersom en skulle falle ut, sier Vederhus.

Tips? Ring eller send MMS til 2211, eller skriv e-post