OGNE ØYEHAUG

Vera Therese og pappa Svein Irgens Nilsen fra Møhlenpris var blant dem som måtte gjøre vendereise ved badet, til tross for at varmen og solen gjorde ettermiddagen til en av Bergens beste badedager i sommer.

Kommunen stengte badet klokken to og forlenget ikke åpningstiden til klokken syv om kvelden, slik den har lovet å gjøre ved penvær i helgene.

— Vi er veldig lei oss, og selvfølgelig skjønner vi den kritikken vi får etterpå, sier en trist distriktsleder for idrettsseksjonen, Åge Nilsen. Han var trolig en av få bergensere som var oppriktig oppgitt over finværet i går ettermiddag.

— Det er rimelig trist at været ble som det ble, sier Nilsen, som selv ble oppringt av skuffede badegjester i går.

— Det er utrolig beklagelig, sier Nilsen om stengningen.

Ifølge Nilsen bommet de ansatte på badet rett og slett på hvordan været skulle bli. Da tabben skinte i øynene, var badet stengt og de ansatte gått hjem.

Om formiddagen var det regnedråper i luften og bare åtte-ti gjester, selv om det var varmt. Da beslutningen om åpningstiden skulle forlenges ble tatt, så det ikke ut til at det var grunnlag for å holde åpent etter klokken to.

— Det er litt økonomi i dette her også, sier Åge Nilsen.

Badet er pålagt å stenge ved dårlig vær, blant annet for å unngå å betale overtid tilsvarende dobbel timelønn til de ansatte etter klokken to om ettermiddagen.

STENGT: Da Vera Therese og pappa Svein Irgens Nilsen kom til Nordnes Sjøbad i finværet i går ettermiddag var badet stengt og de ansatte gått hjem, selv om kommunen har lovet å holde åpnet til syv om kvelden ved finvær i helgene.<p/>FOTO: HELGE HANSEN