HILDE KRISTIN STRAND

— Du er blitt for fet!

Den stakkars heksen Skrekk og Gru greier ikke å fly på sopelimen sin lenger. Hun skal til Bloksberg for å treffe de andre heksene og spise boller og drikke brus. Men hun greier rett og slett ikke å lette fra scenen i Nygårdsparken. Det er da den kloke konen Fru Bringeberte Bolle kommer på besøk og høylytt forkynner konklusjonen sin.

— Jeg håper ingen er redd for hekser, for jeg er en heks, sier Skrekk og Gru. Som om det skulle være noen tvil om det. Skrekk og Gru har nemlig både laaang nese og en veldig spiss hatt, og heksegryten står og putrer i bakgrunnen. De minste barna finner det derfor tryggest å bli sittende på et fang. Men de som er litt større står helt fremme ved scenekanten og ler litt av heksen som faller av sopelimen så lang hun er.

Danser boogie-boogie

For at limen igjen skal greie å frakte Skrekk og Gru til Bloksberg, er det bare en ting å gjøre: Danse boogie-boogie og satse på at det hjelper mot fedmen.

«Så tar vi hele kroppen frem, så tar vi hele kroppen bak ... og rister litt på den ...».

Det var forresten flere eksotiske innslag under parkdagen. BT observerte flere små med tigerstriper i ansiktet. De så ikke fullt så farlige ut som heksen.

Heksene kommer fra teatergruppen Syltetøys, og var bare ett av innslagene fra scenen i Nygårdsparken søndag. Både musikk, høytlesning og trylleshow kunne man også få med seg.

Det er velforeningene på Møhlenpris, Nygårdshøyden, Sydnes og Nøstet som i samarbeid med Bergenhus og Årstad kulturkontor, Grønn etat og Sportsklubben Djerv som står bak parkdagen. I solskinnet søndag ettermiddag var det noen som prøvde seg på badminton i vinden, andre hadde tautrekkingskonkurranse og noen syklet.

Dansk Forening i Bergen hadde stand med salg av danske pølser, men pakket sammen før BT fikk sikret seg en rød en.

Konkurrerer i krokket

— Vi har hoppet i sekk og så har vi sett litt på teater og spilt volleyball og basketball og kjørt med trikken ...

11-åringene Ruben Georg Fredrik Lau Malt, Håkon Amdam og Daniel Breivik tilbrakte store deler av søndagen i parken. De har fått med seg de fleste av ballspillene og de andre aktivitetene som foregikk på plenene, og har selvsagt spist is og koset seg. Nå er det krokket som står på programmet.

— Du må være ani stangen!

Håkon vinner første runde, men de andre får snart revansje.

— Ja, eg e så god, jubler Ruben i det han sender kulen perfekt fremover og mot målstangen.

Men det er Daniel som vinner andre runde. Dermed er det klart for runde tre, og nye slag.