Da BT kom til Torget sto den store kranbilen hjelpeløs med stroppene i Laumanns genser-bod. Plassen boden skulle flyttes til var blokkert av Åkessons hvite varebil.

— Jeg ser denne flyttingen som en ren provokasjon, sier Åkesson.

— Jeg har søkt Bergen kommune om å få sette opp en midlertidig bod. Hele tiden har jeg brukt lovlige kanaler, men det har vært resultatløst. Og så opplever jeg at Laumann får flytte den ulovlig oppsatte boden like ved siden av der jeg står. Det er blodig urettferdig. Boden skulle vært revet, sier Åkesson.

Hun selger grønnsaker fra en gammel lastebil, og hevder at det er håpløst å drive salget gjennom vintermånedene. Svinnet blir for stort på grunn av kulden, og arbeidsfoholdene umulige.

- Følger reglene

I en bil like ved kranbilen sitter Birger Laumann, oppgitt over at flyttemannskapene ikke får gjort jobben sin.

— Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, jeg kan ikke sette huset ned på bilen hennes heller, sier han, mens Åkesson lar bilen stå, og forsvinner fra stedet.

— Jeg forholder meg til Torget A/S og daglig leder Lise Wergeland Strømmen. Plassen har jeg fått tilvist, og prøver bare å følge reglene, sier Laumann til BT.

Leder av selskapet Torget i Bergen AS, Lise Wergeland Strømmen, bekrefter dette.

— Hva er det egentlig som foregår på Torget nå?

— Jeg vet ikke, og stiller meg undrende til dette, sier Wergeland Strømme. Hun fastholder at Laumann har fått tildelt plassen ved siden av Åkessons lastebil fordi arbeidet med å rive deler av den gamle nedgangen til toalettet på Torget skal begynne.

— Boden måtte selvfølgelig flyttes på kveldstid når det ikke er mye folk i området. Åkesson leier en plass, og kan ikke blokkere andres områder med bilen sin. Det er helt uakseptabelt.

— Åkesson hevder Laumanns bod er ulovlig oppsatt?

— Nei, det er den ikke, og den skal tilpasses bedre etter at den er flyttet, sier Wergeland Strømme.

Ifølge planen

Hun fastholder at det som nå skjer er en del av planen som er vedtatt for å forbedre forholdene på Torget, og at Åkesson har vært informert om dette.

— Alt kommende tirsdag skulle vi ha et møte og klarlegge hvor hun skal stå. Hun er med i prototypprosjektet, og en av dem som skal få fast bod på Torget, sier Wergeland Strømme.

HELGE SKODVIN