Han hadde høyeste poengsum med totalt 332 poeng for sine fire bilder «Grant-Lee Phillips», «Flower of Guatemala», «True Champ El Salvador» og «E.C. Corbitt».

Paul Bernhard er en av Norges mest premierte fotografer, og i 2002 mottok han Norges Fotografforbunds høyeste utmerkelse «Gull med krans». Paul Bernhard har også tidligere kommet svært langt i konkurransen med gullmedaljer og utmerkelser.

Bernhard ble født i Bergen i 1969 og har vært lærling hos portrett-fotografen Hans Jørgen Brun. Han har også gjennomført seminarer hos Morten Krogvold. I 1999 etablerte Bernhard sitt eget studio og galleri i Bergen. Flere av årets vinnerbilder er tatt på reiser i Mellom-Amerika.

Bergensfotografene markerer seg

Bergen har i en årrekke markert seg sterkt på Norges fotografforbunds prisutdeling. Hans Jørgen Brun har mottatt «Gull med krans» to ganger og Kay A. Berg fikk prisen i 1999.

I årets konkurranse var det flere fotografer fra Bergen som markerte seg, deriblant gjengangeren Petter Solheim og hans kollega Ann Elin Mjelde Gullbrå, samt Kjerstin Jensen, Hanne Solheim og Silje Chantel Johnsen, som i fjor ble kåret til Årets Lærling.

Det ble totalt delt ut 3 gull, 14 sølv og 17 bronsemedaljer på prisutdelingen, i tillegg til diplomer. Samlet deltok 110 fotografer med ca. 421 fotografier i konkurransen, som er flere enn noen gang tidligere. Av disse er 87 fotografer nominert for til sammen 190 fotografier.

Prisutdelingen er en åpen konkurranse for medlemmer i Norges Fotografforbund (NFF), Norske Reklamefotografer og Institusjonsfotografenes forening, og i år er konkurransen også åpen for fotografer som ikke er tilknyttet NFF. Det er sjette gang alle fotografforbundene er invitert til å delta i konkurransen som representerer over 800 fotografer fra hele landet.

Flere klasser

I tillegg til hovedvinneren Årets fotograf NFF er vinnerne av klassene: Åpen klasse/reklame, Erlend B. Enger, Trondheim. Portrett, Karl Ture Sagen, Drammen. Brudebilde, Tevje Akerø, Oslo. Barn, Trine Mikkelsen, Stavern. Familie/gruppe, Kjerstin Jensen, Bergen. Tevje Akerø fikk prisen Årets lærling. Det ble delt ut gullmedaljer til Erlend B. Enger, Ragne Kristine Sigmond og Trine Mikkelsen.

VINNERBILDE. Flower of Guatemala av Pål Bernhard Lund.
PAUL BERNHARD LUND utenfor galleriet sitt.<p/>ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ