BT skrev i forrige uke om 16 år gamle Hedda Ludvigsen som ville starte en vennegruppe for ungdommer i Bergen. Hun fortalte om hvordan hun selv hadde følt seg ensom i perioder i åttende klasse, og at hun fryktet at mange ungdommer hadde det på samme måte.

En uke senere har hun fått over 70 medlemmer av gruppen på Facebook. Allerede har vennegjengen hatt sitt første treff.

— Det var veldig koselig. Vi gikk på kafé, og vi spiste sammen. På torsdag skal vi bowle og det er allerede ti personer påmeldt, forteller hun.

- Ble rørt

Tilbakemeldingene har heller ikke latt vente på seg.

— Noen sa de ble rørt da de leste saken. Jeg har fått mye skryt, og folk har takket meg. Det er veldig hyggelig. Jeg tror dette viser at det er et behov for en slik gruppe i Bergen, sier hun.

Den store pågangen har også ført til at hun har skaffet en ny administrator, i tillegg til seg selv. Nå godkjenner de begge ungdommer til gruppen.

— Målet er nå å bli en organisasjon, slik at vi kan søke midler til å finne på ting. Kanskje vi også kan lage noen større arrangementer, sier hun.

Fikk gratis billetter

Som følge av initiativet har Ludvigsen fått noen hyggelige overraskelser.

— En person tilbød oss gratis teaterbilletter, forteller hun.

Nå gleder hun seg til fortsettelsen, og håper på mange nye medlemmer.

— Det er mange ungdommer der ute som ønsker seg nye venner. Både de som føler seg ensomme, men også de som ikke har noen å dele interessene sine med. Andre har for eksempel bare skolevenner, og kan kjenne seg ensom i helgene og på fritiden. Vi tar imot alle som ønsker seg venner og tror alle har mye å bidra med til gruppen, forteller hun.

Har du barn? Da vil vi gjerne ha din hjelp. Svar på BTs førjulsundersøkelse her.