12. juni 2008 tok håndspåleggeren turen fra Østlandet til Bergen etter avtale med en 61-åring om å avskjerme et hus for negativ stråling.

— Det var planen at han skulle bo hjemme hos oss, etter at han hadde gjort jobben med å avskjerme huset til en kjenning av meg, forklarer 61-åringen.

Ba mannen gå på loftet

Da håndspåleggeren kom hjem til 61-åringen fattet han ganske raskt interesse for 61-åringens kone.

På kvelden ba håndspåleggeren ham ta seg en tur opp på loftet, og bli der en stund. Mens 61-åringen var på loftet skal håndspåleggeren ha tatt tak i hendene til konen hans.

— Han ville kjenne etter om de var kalde. Deretter spurte han meg om jeg hadde hørt om brystkreft før han begynte å kna på brystene mine som om han holdt på å bake brød, forklarer konen.

Hun sier at hun ble paralysert av handlingen.

— Jeg var helt i sjokk. Jeg vet ikke hvor lenge det varte. Det kan ha vært flere minutter. Jeg klarte ikke si noe. Begynte bare å svette og ble helt oppkavet, før jeg gikk opp til mannen min og la meg uten å si noe som helst til ham, sier konen.

Befølte datteren

En liten stund senere, rundt midnatt, tok ektemannen turen inn i stuen for å se til den 17 år gamle datteren i huset. Hun skulle sitte oppe og se noe på TV.

  • Da jeg kom inn i stuen så jeg datteren min sitter der i sofaen med håndspåleggeren. Jeg så at hun så litt rar ut i ansiktet, men jeg skjønte ikke at noe var galt. Han hadde jo sagt at han var healer, så jeg reagerte ikke noe på at de satt tett sammen, sier 17-åringens far.

Datteren forsvant ut av sofaen etter at faren kom, og var helt fortvilet over at faren ikke hadde reagert mer resolutt.

— Hun har vært rasende på meg for dette, men dessverre slo ikke tanken meg i det hele tatt, sier faren.

Datteren forklarte at hun hadde blitt befølt på brystene, og at han hadde forsøkt å ta henne i skrittet.

  • Jeg lot ham bo i mitt hjem, han ba meg gå på loftet og så forgrep han seg, både på min kone og min datter. Det var svikefullt av ham, sier 61-åringen.

Fikk 10.000 kroner i bot

Først dagen etter bestemte familien seg for å gå til politiet på Laksevåg politistasjon med saken. Da var håndspåleggeren allerede reist tilbake til Østlandet.

Politiet opprettet sak, og i en tidlig fase fikk den 17 år gamle datteren oppnevnt bistandsadvokat.

I februar i år fikk den 61 år gamle håndspåleggeren en bot på 10.000 kroner fra bergenspolitiet. Boten var gitt på ordre fra statsadvokaten i Hordaland.

Denne boten nektet håndspåleggeren å vedta, noe som er årsaken til at saken nå må opp i retten 15. mars.

  • Min klient stiller seg helt uforstående til anklagene mot ham og han har ikke erkjent straffskyld. Dette blir en sak der det blir ord mot ord, sier Kaj Wigum, håndspåleggerens advokat.