ANNE-GRETHE DAHL

LARS MYHREN HOLAND (foto)

Det ligger 1563 dugnadstimer bak Bjørgvin Karate Klubbs splitter nye dojo (treningslokale) på Myrholtet i Fyllingsdalen. Men i går var det endelig klart for snorklipping og boller og brus til alle.

Siden nyttår har 46 store og små karateinteresserte jobbet jevnt og trutt. Og sakte, men sikkert har de greid å forvandle den nedlagte videobutikken over REMA 1000 til en stor og flott dojo.

Bare lekkert

Lyse vegger, trepanel på gulvet, høyt under taket og vinduer langs hele ene veggen skal gjøre treningen til en lek.

— Foruten dojoen har vi laget flislagte jente- og guttegarderober med tilhørende dusjer og en kiosk ved inngangen, som er via en lang gang der alle setter fra seg skoene. Med tiden skal vi få et kontor her også, forklarer en stolt nestleder Kjetil Eidsnes.

— Fremdeles mangler vi ventilasjonsanlegg. Men fordi alt er finansiert ved hjelp av driftsmidler og sponsorer, og intet lån, tar det nødvendigvis litt lengre tid å få alt på plass. Men det kommer, det kommer, legger styreleder Jan Rune Skoge til.

Myk og smidig

At karate er en familiesport, og ikke bare noe ungdommene driver med, fikk vi til fulle bevis for i går.

— Min datter Linn er medlem her. Derfor var det naturlig for meg å delta i dugnadsarbeidet. Men at jeg skulle begynne med karate, hadde jeg aldri trodd. Nå har jeg meldt meg inn likevel, sier en lett nybegynnernervøs Jan Sleire (47).

— Pytt, det går så greit, så. Karate gjør kroppen både myk og smidig. Og det er viktig når vi kommer litt opp i årene. Det er faktisk aldri for sent å begynne, smiler nestleder Kjetil

— Ja, vi gleder oss til mye slit og svette her i årene fremover, gliser klubbens hovedinstruktør Fredrik Pettersen og klapper den bolde nybegynner på skulderen.

Slit 'an med helsen, sier vi - til Bjørgvin Karate Klubb med ny dojo og til Jan Sleire med nytt karatemedlemskap!