Begjæringen ble oppdaget da 28-åringen skulle selge leiligheten.

— Megleren ringte og fortalte at det lå en beslutning om tvangssalg i Eiendomsregisteret. Dette hadde vi aldri hørt noe om og vi skjønte ingenting, sier Heggløv.

Jusstudenten eier en leilighet på Danmarksplass sammen med samboeren. Da paret fikk beskjed om tvangssalget, tok de straks kontakt med banken for å spørre om de visste hva som var skjedd. Heller ikke de hadde hørt om noe tvangssalg på leiligheten.

Feil bruksnummer

Heggløv tok så kontakt med Statens Kartverk som har ansvaret for tinglysninger.

— Det viste seg at Bergen tingrett hadde notert ned feil bruksnummer på en leilighet som skulle tvangsselges. Selv om navn og bruksnummer ikke stemte med hverandre, tinglyste de begjæringen. Vi fikk høre at det er sånn som skjer og at de hadde plikt til å tinglyse det de fikk inn uansett, sier 28-åringen.

Grunnboken er ikke et eierregister. Den viser kun hvem som er dens hjemmelshaver, altså hvem som disponerer rettslig over eiendommen.

— En ting er at de har plikt til å tinglyse det, men burde de da ikke kunne kommunisere med tingretten og få klaret opp i feilen, legger hun til.

Da samboerparet oppsøkte Bergen tingrett, løste saken seg raskt.

— Begjæringen ble slettet med en gang. Det skulle jo bare mangle, sier Heggløv.

- Beklager det som har skjedd

Hun mener likevel at det som skjedde er kritikkverdig.

— De viser veldig lite skjønn. Det er merkelig at man kan avsi en kjennelse uten å sjekke at alt stemmer. Navnet stemte jo ikke med oss som står som eiere av leiligheten, sier Heggløv.

Episoden får heldigvis ikke konsekvenser for salget av leiligheten.

Heidi Taranger ved Bergen tingrett beklager det som har skjedd.

— Det er selvfølgelig dumt, men vi rettet opp i feilen så fort vi kunne. Jeg har makulert alle papirene, sier hun.

SJOKKERT: Marie Heggløv ble svært overrasket da hun oppdaget at leiligheten hennes var begjært tvangssolgt.
Kristin Jansen