Det er snart to år siden den da 18 år gamle mannen var på by'n en fuktig lørdagskveld.

Han ramlet utfor kaikanten ved Zachariasbryggen i Bergen sentrum. Det er uvisst hvordan han kom seg på land, men han ble i hvert fall påsatt håndjern av vaktene ved utestedet mens politiet ble tilkalt.

«Din blonde jævel»

Han gjorde motstand og sparket en politibetjent i leggen. Like etterpå sa han at han skulle drepe en annen betjent. «Dere skal alle dø!», skrek han til politifolkene som da hadde tatt ham med til legevakten.

Mannen fortsatte med sin truende fremferd mot politiet året etter, i fjor sommer. Da ble han tatt av politiet på Askøy og uttalte «din blonde jævel» og «din hore» til en betjent.

Den unge mannen var også tiltalt for flere andre straffbare forhold, blant annet bruk av narkotika og for å ha kjørt i påvirket tilstand.

Positivt inntrykk

I retten ble han dømt til 40 timer samfunnsstraff og en bot på 5000 kroner. Retten argumenterte blant annet med at det er lenge siden de straffbare forholdene fant sted. Dessuten gjorde tiltalte et positivt inntrykk i rettssalen.

— Vi er fornøyde med dommen, ettersom vi argumenterte med samfunnsstraff siden det var gått lang tid siden lovbruddene, sier Steinar B. Yndestad, mannens forsvarer.

FORNØYD: Steinar B. Yndestad er fornøyd med dommen som ga hans klient samfunnsstraff.
ARKIV