Det gjør suiten på nyåpnede Hotell Havnekontoret til byens desidert dyreste. Både SAS-hotellet på andre siden av Dreggsallmeningen og Hotel Norge har 6000 som makspris for sine luksussuiter.

– Men hos oss får man med på kjøpet et fantastisk konferanserom i form av Havnesjefens gamle kontor. Dette er det marked for. Både rike turister og firmaer ønsker å bo og arbeide i et helt spesielt miljø, sier hotelldirektøren.

Det er dagen etter åpningsfesten, men fortsatt er hotellet mer preget av håndverkere enn gjester. I løpet av måneden vil imidlertid de 116 rommene fylles, forsikrer Berentsen. Reservasjonene strømmer inn, til tross for stive priser. Listepris for standardrommene med utsikt mot bakgården er 1695 kroner. Ikke akkurat for ryggsekkturister, med andre ord.

– Vi retter oss inn mot forretningsreisende og turister som vil ha noe ekstra. Det kommer ikke på tale å dumpe prisene når vi har brukt 200 millioner på å ruste opp bygget til en slik standard, sier hun – og viser stolt frem salonger og rom med maksimalistisk innredning, blomstrede tapeter, tunge tepper og gamle bygningsdetaljer.

I tårnet tikker den gamle klokken bak en glassvegg, som den har gjort i 86 år. Opp vindeltrappen kan gjestene nyte en imponerende utsikt over Vågen. Over hele hotellet er det spekket med historiske bilder, kart og dokumenter fra havnens historie.

Tårnhuset i Dreggen ble opprinnelig bygget som hovedkvarter for Nordenfjeldske i 1920, og fungerte som havnekontor frem til i fjor.

GRANDIOST: Den gamle hallen og trappeoppgangen i Havnekontoret er bevart og restaurert tilbake til gammel storhet, med steinportaler og takmalerier. Alle møblene er derimot nye.