Forrige helg ble mannen hentet i sitt hjem med ambulanse og kjørt til Haukeland universitetssykehus.

— Jeg hadde smerter i venstre arm og i brystet og var kvalm. Jeg ble kjørt til Haukeland, der de sjekket hjertet mitt og tok masse prøver, sier han.

Mannen skryter av behandlingen han fikk av legene på Haukeland. Han ble skrevet ut med sykemelding, og ble henvist til fastlegen for videre oppfølging.

— Men så, torsdag forrige uke, fikk jeg telefon fra Haukeland. Jeg fikk beskjed om at jeg hadde fått plass på biopsi, og skulle ta vevsprøver av nyrene nå på tirsdag. Da ble jeg engstelig, sier han.

- Tenkte kreft med en gang

Mannen forteller at han ikke fikk det til å stemme at han skulle ta prøver av nyrene.

— Men jeg tenkte at de nok måtte ha funnet noe i blodprøvene som gjorde at dette var nødvendig. Konen mi tenkte med en gang at det var kreft, hun har ikke tenkt på annet hele helgen, sier han.

Mandag denne uken kontaktet han fastlegen sin, og spurte om det kanskje var han som hadde bedt om vevsprøvene. Fastlegen ba ham kontakte sykehuset på nytt.

— Jeg ringte dem i morges, og da var de helt klare på at det ikke var en feil. Da jeg ikke kjente igjen navnet på legen som hadde bedt om prøven, sa de at det sikkert var assistenten, de prøvde bare å feie det bort, forteller Slettebakken.

Helt til han ba dem sjekke fødselsdatoen på innkallelsen.

— Da ble det helt stille i andre enden. Så la de seg flate og beklaget, sier han.

Feil på Gule Sider

Det viste seg at en feil på oppføringen til mannen i Gule Sider var forklaringen på hvorfor han feilaktig ble kallt inn til.

— Men det kan ikke være slik at telefonkatalogen avgjør hvem som blir operert. Om jeg ikke hadde ringt dem i dag, hadde jeg møtt til biopsi i morgen, sier han.

Mannen jobber med krisehåndtering, og har selv erfaring med hvordan man skal overbringe alvorlige budskap til involverte og pårørende.

— De må være sikre på at de snakker med rett person, sier han.

- Vi skal spørre

August Bakke, klinikkdirektør ved kirurgisk klinikk på Haukeland universitetssykehus, beklager det som har skjedd.

— Jeg kan ikke annet enn å beklage, her har vi ikke gjort jobben vår, sier han til bt.no.

Bakke sier at de skal forsikre seg om at de har kommet til riktig person ved å spørre om fødselsdato.

— I dette tilfellet hadde personen et uvanlig navn, og når nummeroppføringen på Gule Sider da var feil, har det skjedd en glipp, sier han.

Bakke forteller at riktig person nå har fått innkalling, og har kommet inn for riktig behandling.

— Som alle andre hender det at vi og gjør feil. Men jeg vil oppfordre folk om å ta en telefon til oss om de mottar en innkallling de ikke forstår, sier han.