• Leger og pleiepersonale skal gå med reglementert uniform. Hijab har ennå ikke vært noen aktuell problemstilling for oss.

Det sier informasjonsdirektør Mona Høgli ved Haukeland Universitetssykehus.

Uniformsplikten er ufravikelig ved Haukeland.

— Reglene er strenge og detaljerte, helt ned til smykker og øreringer. Man skal ikke ha på seg noe som kan hindre arbeidet eller sjenere pasienten, sier hun.

Sykehuset har så langt ikke hatt noen erfaringer med helsepersonell som har insistert på å bruke hijab.

— Men vi ser jo at problemstillingen før eller seinere vil dukke opp, og vi er i startgropen med å utarbeide retningslinjer for denne situasjonen. I første omgang vil vi snakke med andre store sykehus og finne ut hvordan de har innrettet seg, sier Høgli.

Av de 8500 ansatte ved Ullevål universitetssykehus i Oslo har hver sjette medarbeider flerkulturell bakgrunn. Ullevål satser målbevisst på tiltak som kan styrke sykehuset som flerkulturelt arbeidssted. Et av mange tiltak er å tilby kvinnelige ansatte en egen hijab som står i stil med resten av arbeidsantrekket ved sykehuset.

De ansatte står fritt til å bruke sin egen hijab eller sykehuset sin. Fordelen med sykehushijabene er at de er praktiske, de står til uniformene, og de er mer hygieniske siden de kan vaskes på høy temperatur.