— Dette er en aksjon vi ikke stiller oss bak, sier Anne Kverneland Bogsnes, administrerende direktør i Helse Bergen.

Bøssebærerne som samler inn penger til «kreftsyke barn» på Haukeland har i lengre tid vært et daglig skue i bergensområdet.

Men sykehuset ante ingenting om aksjonen, og ble først oppmerksom, da en kvinne tok kontakt med Barneklinikken for å få vite mer om aksjonen, og hva pengene skulle brukes til. Hun hadde møtt på en bøssebærer som ikke kunne legitimere seg

Klinikkledelsen tok kontakt med vedkommende som sto bak aksjonen. Han fortalte at hensikten var å bruke de innsamlete pengene til å kjøpe inn spesielle kosttilskudd og Aloe Vera-hudpleieprodukter for cirka 100.000 kroner og gi til sykehuset.

— Hvilke kosttilskudd og hudkremer våre pasienter eventuelt skal bruke her på sykehuset, blir det opp til våre fagfolk å bestemme, sier Bogsnes i en pressemelding.

Hun er svært kritisk til at en innsamlingsaksjon misbruker «Haukeland»-navnet på denne måten.

— Det er problematisk for oss at gavmilde bergensere gir penger som de tror kommer kreftrammete på Haukeland til gode, men som vi ikke har noen befatning med og ikke kjenner verken omfang eller bruk av.

Hvert år gir mange enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner penger til ulike avdelinger i Helse Bergen.

— Vi er selvsagt svært takknemlige for slike gaver. Jeg håper derfor at en slik bøsseaksjon som vi nå har sett, ikke ødelegger for alle andre innsamlingsaksjoner, utlodninger og ulike tiltak som gir oss kjærkomne bidrag til trivselstiltak og ekstra utstyr til avdelinger i Helse Bergen, sier Bogsnes.

Har du møtt bøssebærere som samler inn til "kreftsyke barn på Haukeland" eller har en historie å fortelle? Tips oss!

STILLER SEG IKKE BAK: Dette er en aksjon vi ikke stiller oss bak, sier Anne Kverneland Bogsnes, administrerende direktør i Helse Bergen.
ARKIV: Marit Hommedal / SCANPIX