Hatlestad-erstatning gir halvt hus

Kommunens erstatning etter Hatlestad-raset er bare nok til et halvparten så stort hus for familien Nilsen.

- Vi har fått et kjempegodt tilbud fra kommunen. Problemet er at vi hadde valgt å bo i slike gamle store hus fordi de var store. Det finnes ikke noe tilsvarende i området, sier Inger Nilsen.

14. september opplevde hun, mannen og de tre barna at rekkehuset deres på Hatlestad Terrasse ble ødelagt av store jord og steinmasser.

Raset snudde opp ned på livet til familien, som gikk fra et 240 kvadratmeter stort rekkehus til en 60 kvadratmeter stor hybel på Bønes. Der bor de fremdeles.

Rett etter årsskiftet sendte de et brev til byrådsleder Monica Mæland, med en bønn om at erstatningen blir satt etter husets tekniske verdi i stedet for markedsverdien. Det betyr at kommunens erstatning blir økt fra 2,2 til 2,5 millioner kroner.

Problemet for Nilsen er at de for 2,2 millioner får et hus som er halvparten så stort som det de hadde.

- Jeg sitter og har dårlig samvittighet fordi jeg klager på at vi bare får 130 kvadratmeter. For det er jo egentlig bra. Veldig mange bor med store familier på 130 kvadrat. Men det har kanskje noe med at vi hadde tilpasset livet til et større hus. Vi er blitt kastet ut i et boligmarked vi ikke hadde planlagt eller ønske om å ta del i, sier hun.

Den ideelle løsningen, slik Nilsen ser det, hadde vært om kommunen hadde funnet en tomt innenfor Kaland skolekrets der de kunne satt opp et rimelig men stort hus.

Det lyktes i går kveld ikke BT å få en kommentar fra Monica Mæland.

Kommentarfeltet støtter ikke IE8. Vennligst oppgrader eller bruk en annnen nettleser.

Velkommen til debatt i Bergens Tidende. Vi setter pris på sterke meninger. I våre kommentarfelt er det høyt under taket, men vi tolererer ikke trakassering, trusler eller hatefulle meninger. Vis respekt for andre debattanters meninger, etnisitet, religion og legning. Husk at mange leser dine ytringer her på bt.no. Tenk derfor nøye gjennom hvordan du ønsker å fremstå. Du må skrive under fullt navn.

Vennlig hilsen Gard Steiro, sjefredaktør.

Siste fra Lokalt