Nå er de to studentene dømt for besittelse og bruk av narkotika. Den ene, en ung mann, er også funnet skyldig i å ha solgt hasj for minst 15.000 kroner.

Skulle bare rydde

Det var forrige vinter det brøt ut brann i bygården i Johannes Bruns gate 5. De to studentene, mannen og en jevnaldrende kvinne, hadde hver sin hybel, men delte kjøkken og bad.

Under opprydningen i det totalskadde bygget dukket det opp mer enn aske. I mannens hybel fant opprydningsarbeiderne mindre mengder narkotika.

Ingen røyk uten ild, tenkte politiet da de fikk høre om funnet. Det ble utarbeidet ransakingsordre, og de utbrente hyblene ble gjennomsøkt fra tak til gulv.

I mannens hybel fant politiet totalt 57 gram hasj og 7,5 marihuana. De fant også en notisblokk med det de oppfattet som et regnskap over kjøp og salg av narkotika. Spredt rundt i hybelen lå også nærmere 15.000 kroner i kontanter.

I kvinnens hybel fant politiet 130 gram marihuana og 5 gram hasj.

Skyldte på gjester

Begge studentene nektet for at narkotikaen hadde tilhørt dem.

Mannen forklarte at han hadde vært på fest noen dager før brannen. Han hadde vært svært beruset, og hadde store problemer med å huske hva som hadde skjedd. Likevel hadde han et vagt minne om at han hadde invitert flere personer hjem på nachspiel. Han kunne ikke huske hvem gjestene var, men antok at det var disse som hadde glemt hasjen hos ham.

Kvinnen hadde en liknende forklaring. Hun hadde hatt vorspiel da brannen brøt ut. Alle gjestene hadde flyktet i panikk, og kvinnen mente at de i farten måtte ha glemt narkotikaen deres.

Bergen byrett festet ikke lit til disse forklaringene. Mannen ble dømt til 45 dagers ubetinget fengsel. Kvinnen ble dømt til like lang fengselsstraff, men hennes dom ble gjort betinget.

Ingen av de to studentene bor lenger i den aktuelle bygården.