Mannen politiet mener er hovedmannen i saken, er bare 24 år gammel. Nå er han tiltalt for å ha innført, oppbevart eller solgt tilsammen 70 kilo hasj.

– Dette er en sak av stort omfang, sier aktor i saken, Arild Oma.

Narkotikahandelen skal ha foregått i to år, fra januar 2005. I oktober 2006 ble to personer pågrepet på Skoltegrunnskaien i Bergen etter å ha smuglet 11 kilo hasj fra Danmark. Hasjen skal ha blitt innført etter avtale med 24-åringen.

– Nummer som ble funnet på beslaglagte telefoner koblet 24-åringen til saken, sier Oma.

Avslørt av telefonavlytting

Totalt tre personer står tiltalt i saken som kommer opp i retten onsdag. En av dem, en 28-åring, skal ha oppbevart 20 kilo hasj som 24-åringen smuglet til Norge. De to kjenningene skal ha delt stoffet mellom seg, og hver for seg ha solgt store mengder av stoffet videre til en rekke personer.

Ifølge tiltalen har mennene også omsett amfetamin, Rohypnol-tabletter og andre narkotiske tabletter.

– Ikke alt av stoffet er beslaglagt, en del har kommet frem gjennom telefonavlytting, og avhør av flere personer, sier Oma.

Pytonslanger og øgler

Da politiet stormet 28-åringens leilighet i Fyllingsdalen, gjorde de et uventet funn. Den tiltalte narkoselgeren var i besittelse av to pytonslanger, i tillegg til flere øgler. Til bt.no sa 28-åringen at slangehold burde bli lovlig.

Les også: Fant slanger hos narkolanger

24-åringen i saken er også tiltalt for ulovlig å ha oppbevart et AG-3 gevær, samt to pistoler og et slagvåpen.

Dersom mennene blir dømt, risikerer de flere år i fengsel.