De ansatte ved Nordnes sjøbad har jobbet på spreng hele søndagen, og regner med at bassenget skal være klart til bruk igjen mandag morgen.

I løpet av natt til søndag har noen spjæret opp duken som dekker til bassenget. Dermed la det seg så mye vann over duken at motoren ikke klarer å dra den vekk.

— Vi klarte å få trukket duken til siden, sånn at revnen var utenfor bassenget, sier arbeidsleder Mette Ulvestad.

Har fått tips

Deretter pumpet Ulvestad og kollegene vann inn i bassenget under duken, samtidig som vannet over duken ble fjernet med lensepumper og bøtter.

— Nå har vi fått vekk duken. Vi håper at vannkvaliteten skal være i orden slik at vi kan åpne i morgen. Da kommer folk for å reparere duken også, sier Ulvestad søndag ettermiddag.

Hun vet ennå ikke om ledelsen ved Nordnes sjøbad kommer til å anmelde hærverket, men forteller at det har kommet inn konkrete tips om personer som var inne på sjøbadet natt til søndag.

— Det har vært noen ungdommer inne her, to gutter og to jenter. De ble sett oppe på duken sent lørdag kveld, sier hun.

Måtte snu

Det er ikke første gangen Nordnes Sjøbad har hatt ubudne gjester. Denne gangen skjedde det natt til den fineste maidagen så langt i år. Dermed måtte mange badelystne snu i døren da de kom for å ta en søndagsdukkert i finværet.

— Dette var veldig dumt, sier Sigrid Furnes.

Hun hadde tatt med Ingrid Furnes Wiggen (10) og Yasmeen Wiggen (8) for å bade, men måtte snu i porten.

Nicolay og Kristin Leganger måtte også snu.

— Det er synd de må stenge hele området fordi bassenget ikke kan brukes, sier han.