I løpet av natt til søndag har vandaler skrudd på alle kranene i bygningen, og latt vannet flomme. Det omfattende skadeverket ble først oppdaget da ansatte på en bensinstasjon oppdaget at det tøt ut vann fra husets andre etasje søndag formiddag.

Vandaler

— Vandalene har bevisst gått inn for å ødelegge så mye som overhodet mulig. De har satt samtlige kraner i huset på fullt, og latt vannet strømme. De har skrudd av vannlåsene under vaskene, slik at vannet har rent rett gjennom. I tillegg har de rettet en hageslange med full sprut inn hovedinngangen. Vannet har rent i mange timer før det ble oppdaget, og det er flere centimeter vann som dekker alle gulv, sier lensmannsbetjent Gustav Landro ved Fjell og Sund lensmannskontor.

Brannvesenet og et verdisikringsfirma jobber nå på spreng for å redde det som kan reddes i bygningen.

Skulle tas i bruk i høst

Tednebakkane Omsorgssenter er under oppføring på Rong i Øygarden. Etter planen skulle det nye sykehjemmet tas i bruk månedsskiftet august/september, men skadeverket fører trolig til at bygget ikke blir ferdig til avtalt tid.

— Vi regner med at bygningen er påført skader for millionbeløp. Vi er svært lei oss og skuffet. Omsorgssenteret skal huse de eldste og svakeste i samfunnet vårt, og da er det ekstra trist at noen kan få seg til å gjøre noe slikt, sier rådmann Ingolf Solsvik i Øygarden. Solsvik reiste selv ut til sykehjemmet søndag for å ta skadene i øyensyn.

— Vi må finne ut hvilke konsekvenser dette vil få for ferdigstillelsen av bygget. Vi må ha et møte med byggeledelsen på tirsdag, og gå gjennom omfanget av skadene, sier Solsvik.

Tednebakkane Omsorgssenter skal huse 47 beboere når det blir ferdig.

Ingen pågrepet

Søndag kveld var ingen pågrepet for det omfattende skadeverket.

— Det må være noe ramlende gale med folk som kan finne på å gjøre noe slikt. Vi har foreløpig få spor å gå etter, men etterforsker saken for fullt, sier Landro.

Politiet er interessert i tips dersom noen har sett noe i området rundt Tednebakkane Omsorgssenter i løpet av natten.

SKUFFET: Vi er svært lei oss og skuffet, sier rådmann Ingolf Solsvik i Øygarden (t.v.) som inspiserer skadene sammen med prosjektleder Egil Lønningen.
Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen