I går morges ble en yngre mann sendt til Rikshospitalet i Oslo med store kuttskader etter en arbeidsulykke.

— Pasienten ble operert for en håndskade i går. Det står fint til med ham, og han blir overført til Haukeland Universitetssykehus i dag, sier informasjonsrådgiver Gina Scholz ved Rikshospitalet.

Vi må ta oss tid til å finne ut hva som har skjedd og ta vare på pårørende og ansatte. Avdelingssjef Linda Litlekalsøy Aase

Ulykken skjedde på Rolls-Royce Marine i Hordvik.

- Ansatte i sjokk

Mannen jobbet på støperiet, som har rundt 150 ansatte fordelt på tre avdelinger. Arbeidet på mannens avdeling er nå stanset på ubestemt tid.

— Det er en yngre mann som er skadet, sier avdelingssjef Linda Litlekalsøy Aase.

De ansatte ble varslet om hendelsen på et allmøte som ble avviklet i kantinen ved 8-tiden i går.

— De ansatte er i sjokk. Vi må ta oss tid til å finne ut hva som har skjedd og ta vare på pårørende og ansatte. Vi starter ikke opp igjen før vi er klare, sier hun.

Arbeidstilsynet er varslet om hendelsen. Bedriften vil selv sette i gang en intern gransking ledet av HMS-sjefen. Aase opplyser at det er nesten to år siden forrige personskade.

— Vi tar dette veldig alvorlig. Vi har ekstremt fokus på sikkerhet, sier Aase.

Ble alvorlig skadet

Mannen ble sendt til Oslo fordi Rikshospitalet har spesialkompetanse på denne type skader.

— Vi har fått melding om at en person har fått kuttskader. Det skal være en alvorlig skade, sa operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt til bt.no i går.

Politiet fikk melding om arbeidsulykken klokken 07.25 i morges, og politi og ambulanse ble sendt til stedet. Også luftambulansen ble sendt til Hordvik.

Rolls-Royce Marine produserer hovedsakelig skipsmotorer og har rundt 600 ansatte.

Erlend Langeland Haugen