Kvinnen som er fersk i gamet når det gjelder å dykke, var ute med en jevnaldrende kvinne som skulle lære henne opp. Denne kvinnen har drevet med dykking i flere år og regnes som en erfaren dykker.

Ulykken skjedde i en havn på Bjorøy utenfor Bergen.

Blå i ansiktet

— Den 51 år gamle kvinnen fikk uventede problemer, og hennes venninne kjempet for å få henne på land. Da hun kom på land, var hun helt blå i ansiktet, opplyser det lokale politiet på stedet til bt.no.

Det var mannen til den erfarne dykkeren som sto på land og varslet politi og ambulanse. Foruten ham skal det ikke ha vært andre vitner til den dramatiske hendelsen.

Luftambulanse kom raskt til stedet og kvinnen ble behandlet før hun ble fløyet til Haukeland universitetssykehus.

— Dette er nær drukning. Situasjonen er alvorlig og ustabil. Kvinnen er under intensiv behandling, opplyste Haukeland til bt.no klokken 1429.

1550 søndag ettermiddag hadde kvinnens tilstand endret seg til alvorlig, men stabil. Slik var tilstanden hennes også søndag kveld.

Etterforskes

Politiet har tatt beslag i dykkerutstyret og vil etterforske saken.

— Dykkerulykker blir alltid etterforsket. Vi har sendt utstyret til Statens dykkerskole i Kjøkkelvik, der det vil bli undersøkt nærmere. I tillegg vil vi etter hvert avhøre alle de involverte personene, sier politiførstebetjent Torstein Skeie ved Fjell og Sund lensmannskontor.